Hakkında

UKÜ Radyo ve TV Müdürlüğü TV haberciliği,tasarım,kurgu ve kısa film alanlarında uygulamalı olarak çalışmaların yapıldığı birimdir. R&TV stüdyosu’nda pratik ve teori düşüncelerini temel alan medya odaklı çalışmalar yapılır, böylece kuram ve uygulama arasında bir köprü kurulmuş olur.

Yapılanma
Çalışma Alanları

UKÜ Kütüphane binası içerisinde konumlanmış R&TV stüdyosu’nda dört kurgu bilgisayarı, yeşil perde stüdyosu, Reji odası, kayıt odası ve radyo odası mevcuttur. Her eğitim öğretim döneminde öğrencilerin gerçekleştireceği projeler için tripod, kamera, soğuk ve sıcak ışık sistemleri, ses ekipmanları gibi malzemelerin tedariki sağlanır. Ayrıca öğrencilerin ders kapsamı dışında yapacakları projelere de danışmanlık hizmeti verilir.

Sağladığı Hizmetler

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi bünyesinde yapılan sempozyum, söyleşi, tanıtım gibi etkinliklerin kayıt altına alınması, kurgulanması ve arşivlenmesi de R&TV stüdyolarında yapılmaktadır. Stüdyo içerisinde yer alan radyo atölyesinde İletişim Fakültesi öğrencilerinin ders kapsamındaki uygulamalarının yanısıra, tüm bölümlerden öğrenciler radyo programı yapabilirler. KKTC’de karasal, tüm dünyada ise internet üzerinden dinlenebilen CIU FM geniş repertuarı ve dinleyici kitlesiyle yayınlarını 24 saat olarak kesintisiz yapar.

Radyo ve Televizyon Müdürlüğü
99258 Lefkoşa/Kuzey Kıbrıs