HAKKINDA

2007-2008 Akademik Yılı itibari ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü 2007 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine bağlı kurulmuştur. Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesinde 66 ve İktisadi İdari Bilimler Fakultesi bünyesinde günümüze kadar 73 mezunla birlikte toplam 136 mezun vermiştir. Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü derslerinin pratik saatleri üniversite bünyesindeki işletmelerde (Restoran ve Palm Inn Guest House) gerçekleştirilmekte olup öğrencilerimiz ilgili birimlerde servis elemanı olarak görev alırlar. 2019 yılı itibarı ile 400’ün üstünde Turizm, 79 Gastronomi bölümleri ve Aşçılık  programı öğrencilerimiz mevcuttur.

MİSYON VE VİZYON

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Turizm ve Otel İştetmeciliği Yüksek Okulunun misyonu, bilimsel bilgi çerçevesinde, gelişime açık, toplumsal duyarlılık ve sorumluluk sahibi, proaktif düşünebilen, uluslararası standartlarda turizm eğitimi almış nitelikli yönetici adayları yetiştirmektir.
Yüksek okulunun vizyonu turizm sektörü ve akademik alanda yetiştirdiği bireyler, gerçekleştirdiği bilimsel çalışma ve faaliyetler ile bölgede ve uluslararası arenada ön sıralarda yer alan bir eğitim kurumu olmaktır.

AKREDİTASYONLAR

Turizm ve Otel İşletmeciliği yüksekokulumuzun Turizm İşletmeciliği programı Uluslararası İşletme Yönetimi Akreditasyon Kurumu (FIBAA) tarafından akreditasyonu vardır.

turizm-ve-otel-isletmeciligi-yuksekokulu

EĞİTİM İMKANLARI

Turizm ve Otel İşletmeciliği programları öğrencilerin değişen ekonomik koşullara, teknolojik gelişmelere, turizm sektöründeki uluslararası ve yerel eğilimlere duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak üzere hazırlanmıştır. Genel işletmecilik formasyonu kazandırmaya yönelik derslerin yanı sıra, turizm ve ağırlama endüstrisinin genel çalışma felsefesini içeren ve uzmanlık gerektiren bilgilerin verildiği dersler de programda yer alır. Temelde; sorun çözme becerisi, etkili iletişim kurma sanatı ve müşteri odaklı olma anlayışı bulunur. Turizm ve ağırlama endüstrisinde başarının temel anahtarlarından biri olan yabancı dil seçenekleri arasında Almanca, Fransızca, İtalyanca, Rusça ve Çince de öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri için programlarında seçmeli olarak yer alır. Yaz stajları ise teorik eğitim ile kazanılan bilgi ve becerilerin, deneyim ile birleştirilerek en iyi şekilde özümsenmesini sağlar. Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu FIBAA akreditasyonuna sahip, Uluslararası Otel, Restoran ve Kurumsal Eğitimi Konseyi - (CHIRE) ve Avrupa Otelcilik Okulları Birliği – (EURHODIP) kurumlarına üyedir.