Kütüphane Duyurular
Academindex; fen, sağlık ve sosyal blimler alanlarında dünyanın farklı coğrafyalarında yayınlanan nitelikli bilimsel dergilerin tarandığı uluslararası bir indeks ve yaklaşık 8 bin dergi ve 7 milyondan fazla makalede konu, anahtar kelime, yazar, atıf ve kaynakça araması yapılabilen güncel bir veri tabanıdır. 15 Aralık 2023 tarihine kadar erişime açılan veritabanına erişim için tıklayınız.
Online kütüphane, telif hakları Legal Yayıncılığa ait basılı hukuk kitapları (575 +) ve 14 farklı başlıktaki hukuk dergilerinin (840 +) tüm sayılarının basılı ile birebir aynı görünümlü dijital hallerine online olarak ulaşılabilmektedir. Üniversitemiz için 16 Aralık 2023 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır. Erişim için tıklayınız.
Legalbank, içtihata (3.000.000+) (Yargıtay, Danıştay, BAM, BİM vb.) mevzuata (47.000 +) (Kanun, KHK, CBK, Yönetmelik, Tebliğ vb) akademik ve uygulamaya yönelik makalelere (42.000+) , tezlere (12.900+) dilekçe ve belgelere (3.000+) gerekçelere (400+) online olarak erişilebilmektedir. Üniversitemiz için 16 Aralık 2023 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır. Erişim için tıklayınız.
LEGALING Hukuk Terimleri Veri Tabanı “profesyoneller için, profesyoneller tarafından” hizmet verme idealiyle yola çıkan, Türkiye’nin ilk İngilizce-Türkçe, Türkçe-İngilizce tam kapsamlı hukuk terimleri veritabanıdır. 15 Şubat 2024 tarihine kadar erişime açılan veritabanına erişim için tıklayınız.
1990 yılından itibaren derlenen Yargıtay Kararları ve T.C. Yasalarından oluşan içeriği ile HukukTürk veri tabanı 31 Aralık 2023 tarihine kadar üniversitemiz için deneme erişimine açılmıştır. Erişim için tıklayınız.
Annals of Internal Medicine, American College of Physicians tarafından yayınlanan akademik bir tıp dergisidir. Dünyada en çok atıf yapılan ve etkili özel tıp dergilerinden biridir. Annals, dahiliye alanı ve ilgili alt uzmanlık alanları ile ilgili içerikler yayınlamaktadır. Üniversitemiz için 16 Şubat 2024 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır Erişim için tıklayınız.
Üniversitemizin yer aldığı, TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen EKUAL projesi kapsamında Wiley veri tabanı ile "Oku ve Yayımla" anlaşması yapılmıştır. Araştırmacılar aşağıda belirtilen hususlar doğrultusunda yararlanabilecektir:
- WILEY’in Web of Science (WOS)’da yer alan, Q1 ve Q2 Grubu Wiley Hibrit ve Wiley Gold Dergilerinde (Hindawi hariç); “Research Article”, “Review Article”, “Data Article” ve “Rapid Publication” türündeki yayınları Açık Erişim (AE) desteği kapsamında olacaktır.
- Üniversitemiz araştırmacılarınca, yukarıdaki kapsam içindeki aşağıda listesi bulunan Wiley dergilerine gönderilmiş ve kabul edilmiş yayınları, yazarın istemesi halinde, Makale İşlem Ücreti (APC) ödenmeden, “Açık Erişim”li yayımlanması mümkün olacaktır.
- AE desteği verilecek yayınlarla ilgili olarak; hibrit dergilerdeki yayınların 1 Ocak 2023 ve sonrası kabul edilmiş olması yeterlidir, altın açık erişim dergilerde ise 1 Ocak 2023 ve sonrasında gönderilmiş ve kabul edilmiş olmalıdır.
- Yukarıda bahsedilen dergi grubu ve yayın türünde olan ve kotada açık erişim (AE) makale yayımlatma hakkı olması halinde AE desteği sağlanacak yayının, yazarlarından birinin EKUAL Üyesi kurum çalışanı olması ve yayındaki ismi altında üye kurum adının geçmesi yeterlidir.
- Üniversitemiz araştırmacılarının, makalelerini AE olarak yayımlatmak istemeleri durumunda, Wiley’e makale başvurusu yaparken, başvuru formlarına kurumsal e-postalarını kaydetmeleri AE onay süreçlerinin sorunsuz işlemesi açısında önemlidir.
- TÜBİTAK-ULAKBİM ve Wiley arasında yapılan söz konusu anlaşma kapsamında “yıllık AE makale yayımlama kotası” bulunmaktadır. Son beş yıllık verilere bakıldığında, anlaşma kapsamındaki AE makale kotalarının, TR adresli Wiley yayınlarının yarıdan fazlasını karşılayacağı öngörülmektedir. Yıllık AE makale yayımlama kotasının bitmesi durumunda, ilgili yayının yazarı, makalesini AE olarak yayımlatmak isterse APC ücretini kendisinin ödemesi gerekmektedir. Anlaşma şartlarına göre kurumlar için bir “AE makale kota tahsisi” yapılmayacaktır.
Ücretsiz açık erişim yayın yapabileceğiniz dergi listesi için tıklayınız.
TÜBİTAK ULAKBİM ve Wiley arasında gerçekleşen "Oku ve Yayımla" anlaşmasının kapsamı hakkında bilgi verilecek sadece araştırmacılar ve yazarlar için hazırlanmış olan webinara davetlisiniz.
İçerik:
- TÜBİTAK ULAKBİM ve Wiley arasında gerçekleşen "Oku ve Yayımla" anlaşmasının ana hatları, nasıl işlediği,
- Yazarın makalesini hibrit ve Altın Açık Erişim dergilere göndermek ve onaylatmak için hangi adımlardan geçtiği,
- Açık Erişim hakkında bilgi, faydalı yanları,
- Yazarlar ve araştırmacılar için yaklaşan eğitim programı,
- Yardımcı kaynaklar.
NOT: Tüm webinarlar Türkçe olacak ve Wiley Yayınevinden Duygu Paçalı (dpacali@wiley.com) tarafından yapılacaktır.
Üniversitemiz mensuplarının Tübitak Ulakbim/Wiley anlaşmasından en iyi şekilde yararlanmalarını ve yayın yolculuklarının her aşamasında kendilerini güvende hissetmeleri amacıyla aşağıda paylaşılan oturumlar düzenlenecektir. Bu oturumlar, doğru dergiyi seçmekten açık erişimli yayıncılığa kadar yayıncılık sürecinin her aşamasında kullanıcılara yardımcı olacak çeşitli konuları kapsayacaktır. Oturumlar Türkçe olacaktır. Katılımcılar bu çalıştaylara kayıt yaptırmalıdır. Bu, katılımcıların çalıştaydan 24 saat sonra oturumun kaydına erişmelerini ve bir katılım sertifikası indirmelerini sağlar.
Cambridge University Press’in sosyal bilimler alanında yüksek etki faktörüne sahip dergilerinden New Perspectives on Turkey dergisinin editörü Prof. Deniz Yükseker Tekin ile Cambridge University Press’in yayın politikası ve akademik yayıncılık ile ilgili önemli bilgilerin yer aldığı videodan faydalanmak isterseniz, aşağıdaki linkten videoyu izleyebilirsiniz.
Dergi Yayın Sürecine Derin Bir Bakış: New Perspectives on Turkey Editörü Prof.Dr. Deniz Yükseker Tekin ile Röportaj - video'yu izlemek için tıklayınız.
- 0:00 - Giriş
- 0:14 - New Perspectives on Turkey yayın kapsamı ve içeriği
- 0:40 - Dergi editörü sorumluluğu
- 4:09 - Dergi yazarlarının çalışma alanları
- 5:38 - Nitelikli makalenin özellikleri
- 8:31 - Sosyal bilimlerdeki yayın sayıları ile diğer alanların karşılaştırması
- 12:29 - Sosyal bilimlerde uluslararası yayın yapmak isteyen araştırmacılara tavsiyeler
- 15:22 - SSCI kabul süreci ve etki faktörü
- 17:57 - Makale reddine neden olan sebepler
- 19:29 - Açık erişim yayıncılık
- 23:17 - Öncelikli araştırma metodları
- 25:12 - Geleceğe yönelik planlar
- 28:25 - Yolun başındaki akademisyenlere tavsiyeler
“Web of Science Group Aralık ayı online eğitim programı ve kayıt linkleri aşağıda yer almaktadır. Eğitim dili Türkçe’dir ve sertifikalıdır.”
Tez Yazımını Destekleyen ProQuest Yazar Çalıştayı: - Tüm Araştırmacılar İçin
25 Aralık Pazartesi 14.00 75 dk
Katılmak için tıklayınız.
Katarina Krsmanović -Türkçe
Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın
26 Aralık Salı 11:00 60 dk
Katılmak için tıklayınız.
Derya Soğuksu- Türkçe
Araştırma Stratejisi ve Performansı: InCites & Journal Citation Reports & Essential Science Indicators
27 Aralık Çarşamba 11:00 90 dk
Katılmak için tıklayınız.
Derya Soğuksu- Türkçe
TÜBİTAK ULAKBİM ile Erişiminiz Olan ProQuest Dissertations&Theses Veritabanında Literatür Tarama ve Araştırma İpuçları
27 Aralık Çarşamba 14:00 60 dk
Katılmak için tıklayınız.
Katarina Krsmanović- Türkçe