Türkiye’deki çok sayıda resmi kurum ve özel kuruluşun ürettiği ekonomik, sosyal, sektörel ve bölgesel verileri fonfsiyonel şekilde bir araya getiren DataTurkey üniversitemiz için 20 Kasım’a kadar deneme erişimine açılmıştır. Erişim için tıklayınız.

Mimarlık veri tabanı Building Types Online, okul, kütüphane, müze, hastane, konut, ofis ve endüstriyel binalar gibi farklı yapı çeşitlerini inceleyen ve içerisinde 6000 mimari çizim, 2500 fotoğraf, 1200'den fazla örnek vaka çalışması ve 160'dan fazla konu bazlı makale içeren bir kaynaktır. Üniversitemiz için 20 Kasım tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır. Erişim için tıklayınız.

Project MUSE aralarında dünyanın saygın üniversite ve eğitim kurumları olan 265’ten fazla yayınevinin tam metin akedemik yayınlarını araştımacılara ulaştırmaktadır. Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında kitaplar ve dergiler içeriğinden oluşmaktadır.Kadın Araştırmaları, Eğitim, Yaratıcı yazım, müzik, edebiyat, sanat gibi çok çeşitli konuları barındıran bu veri tabanı 16 Aralık tarihine kadar Üniversitemiz için deneme erişimine açılmıştır. Erişim için tıklayınız.

JoVE video kütüphanesi 1.2 etki faktörü ile atıf yapılabilen ve bilimsel içerik sunan farklı konularda video içeren bir veri tabanıdır. Üniversitemiz için 30 Kasım tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır. Erişim için tıklayınız.

Infobase firmasının sunduğu 4 veri tabanı üniversitemiz için 30 Kasım tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.
Films On Demand erişim adresi için tıklayınız.
Health Reference Center erişim adresi için tıklayınız.
World News Digest erişim adresi için tıklayınız.
Writer’s Reference Center erişim adresi için tıklayınız.

EBSCO e-kitaplara dair bir webinar düzenlemektedir. Bu webinarla e-kitap erişim sağlama, kullanma PDF olarak indirme kullanma ve içerik detayları paylaşılacaktır. 19 ve 26 Kasım tarihlerinde düzenlenecek webinar Türkçe olacaktır.
19 Kasım Webinar kayıt yaptırmak için tıklayınız.
26 Kasım Webinar kayıt yaptırmak için tıklayınız.