Sağlık Bilimleri

Geleceğin sağlıkçıları UKÜ’de beyaz önlüklerini giydiler

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri düzenlenen törende mesleğe ilk adımlarını atarak beyaz önlüklerini giydiler.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi, konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri sağlık hizmetlerine olan talebin önümüzdeki yıllarda daha da artmasının beklendiğini belirterek, sağlık alanın kişiler için önemli bir kariyer alanı olacağının altını çizdi. 

Üniversite olarak sağlık eğitimi alanına önemli yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Nadiri, bu sayede UKÜ’nün bölgenin önemli sağlık merkezlerinden biri haline geldiğini anımsattı. Nadiri konuşmasında, sağlık alanındaki programlardan Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programlarının geçen Aralık ayında SABAK tarafından yeniden akredite edildiğini de belirterek, SABAK yetkililerinin ara raporları olumlu bulması nedeniyle akreditasyonu 2025 Eylül ayı sonuna kadar uzattığını da aktardı. 

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Nadiri, “Beyaz önlük giymek sorumluluk gerektiren bir kariyer yolculuğunun somut bir simgesidir. Bu sorumluluğu kariyeriniz boyunca taşıyacağınıza olan güvenim tamdır” dedi.

Törende söz alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Angın ise konuşmasında beyaz önlüğün önemini işaret ederek, beyazın aslında bir denge halinde olduğunu yani eşitliği, tarafsızlığı ve bağımsızlığı temsil ederek, beyaz önlüğü giymeye hak kazanan kişiye de önemli bir sorumluluk yüklediğini kaydetti. 

Beyaz önlüğün ileride alınan eğitimin, bilgi birikiminin ve tecrübenin de bir sembolü olacağına dikkat çeken Angın, “Bu beyaz önlük yaşam boyu öğrenme ve kaliteli hasta bakımına bağlılık yeminidir. Bununla birlikte, yalnızca mükemmel hasta bakımı sağlamaya yönelik çalışma sorumluluğunu değil, aynı zamanda insanlığın karşı karşıya olduğu krizleri yönetmede katkı sağlama sorumluluğunu da ifade eder” bilgisini paylaştı. 

Angın konuşmasında öğrencilere “Hiçbir siyasi hareketten, toplumsal çatışmadan ve savaştan etkilenmeden, inanç, dil, ırk, cinsiyet ve coğrafya gözetmeksizin insan hayatını önceleyin” tavsiyesinde de bulundu.
Konuşmaların ardından, öğrencilere beyaz önlüklerinin fakülte akademisyenleri tarafından giydirilmesi ile tören sona erdi.