Tarım Bilimleri

Tarım Bilimleri öğrencileri AB proje etkinliğine katıldı

UKÜ Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğrencileri “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin İşlenmesi” Konulu Etkinliğe Katıldı 

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğrencileri Avrupa Birliği Tarımsal Danışmanlık Hizmetleri Projesi çerçevesinde düzenlenen “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin İşlenmesi” konulu Araştırma ve Demonstrasyon Pilot Programı kapsamında gerçekleştirilen Seminer ve Tarla Günü’ne katıldılar. 
UKÜ Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erayman teknik gezi ya da sahada gözlem olarak değerlendirdikleri bu tür etkinliklere öğrencilerinin katılımı konusunda önem verdiklerinin altını çizerek, “Öğrencilerimiz bu tür etkinliklerde kendilerine derslerde aktardığımız bilgileri yerinde gözlemleme ve inceleme fırsat yakalıyorlar” ifadesini kullandı. 
Seminerin AB koordinatörleri ve uzmanları tarafından verildiğini aktaran Erayman, “Öğrencilerimize seminerde tıbbi ve aromatik bitkilerin neler olduğu yanı sıra bu bitkilerin kullanım alanları hakkında da bilgiler verildi” dedi. 
Etkinlik ve ziyarete katılan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Ok ise seminerin sonrasında bir atölye düzenlendiğine dikkat çekerek, “Bu sayede öğrencilerimiz tıbbı aromatik bitkilerden esansiyel yağ çıkarılması ve parfüm yapılması ile ilgili uygulamalı bir eğitim alma şansı elde ettiler” dedi. 
Etkinlik kapsamında Kıbrıs florasında yer alan bazı tıbbi aromatik bitkilerin teşhis edilmesi konusu üzerinde durulduğunu da anımsatan Ok, atölye çalışması sonrasında öğrenciler ile birlikte Yenierenköy bölgesinde yer alan lavanta üretim alanlarını ziyaret etme fırsatı yakaladıklarını ifade etti.