Genel

UKÜ 1. PDAREM Psikolojik Farkındalık Günleri başlıyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (UKÜ-PDAREM) tarafından 1. PDAREM Psikolojik Farkındalık Günleri 10-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. 

UKÜ-PDAREM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eliz Volkan 10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü ile birlikte etkinliklerin başlayacağını ve bir hafta sürecek olan farkındalık günleri kapsamında çeşitli seminerler, paneller ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

1. PDAREM Psikolojik Farkındalık Günleri kapsamında birbirinden değerli uzmanların Türkçe ve İngilizce olarak etkinlikler gerçekleştireceklerini aktaran Volkan, etkinlikler kapsamında UKÜ PDAREM tarafından 15 Mart-3 Mayıs 2023 tarihleri arasında (6 modül) geniş bir katılımla gerçekleşen ‘Gelişim Odaklı Zihniyet Eğitimi (GOZE)’ sertifikalarının takdimlerinin yapılacağını da bildirdi. 

Volkan, PDAREM Psikolojik Farkındalık Günleri’ne ilişkin seminer ve paneller hakkında da konuşarak, şunları aktardı:“UKÜ Psikoloji Bölümünden Uzm. Nöropsikolog Hatice Ülsever’in “Psikolojide Bilimselliğin Önemi”, UKÜ-PDAREM uzmanları Yrd. Doç. Dr. Eliz Volkan, Dr. Çise Akün, Uzm. Psk. Huriye Koruşan organizatörlüğünde “Gelişim Odaklı Zihniyet Eğitimi (GOZE) Atölye Çalışması”, KUİR Kıbrıs Derneği’nden Ömür Ray ve Yasemin Taneri ile “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Nefret Söylemi Paneli”, Kıbrıs Üniversitesi’nden Uzm. Psk. Ayşe Bıyıkoğlu’nun “Kriz ve Çatışma Dönemlerinde Mutluluğu Bulmak” başlıklı konularda bilgi verilecek.” 

PDAREM Psikolojik Farkındalık Günleri’nin kapanış etkinliğinin ise “Bilişsel Davranışçı Terapi’nin (BDT) Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panel olduğunu söyleyen Volkan, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği (BDPD) Başkanı Prof. Dr. Hakan Türkçapar (1. Dalga BDT), BDPD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kadir Özdel (2. Dalga BDT), Yrd. Doç. Dr. Simge Vural’ın (3. Dalga BDT) etkinlikte konuşmacı olarak yer alacaklarını kaydetti.