Güzel Sanatlar

UKÜ 7. Tasarım Festivali gerçekleştirildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tasarım Festivali’nin bu yıl 7’incisi 3-4-5 Mayıs tarihlerinde farklı etkinlik ve atölye çalışmalarıyla kutlandı. 

Festivalin açılış konuşmasında söz alan UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri sanat ve tasarımın her çağda insanlığın ufkuna zenginlik, ruhuna ise güzellik kattığını belirterek, “Çevremizde gördüğümüz, yaşam kalitemizi arttıran yaratıcı tasarımlar sanat ile tasarımın ne kadar değerli olduklarının bir göstergesidir” ifadesini kullandı. 

Üniversite olarak sanata ve bilime olan ihtiyacın öneminin farkında olduklarını da ifade eden Nadiri, “Bu nedenle, çevremize ve toplumumuza örnek olacak işler başarmak ve daha iyi bir gelecek inşa etmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Nadiri, bu yıl 7.’sinin düzenleneceği Uluslararası Tasarım Festivali’ne gerek kurum içi ve gerekse de kurum dışından katılım gösteren, destek veren herkese teşekkür ederek, “Bu etkinliğin sonucunda ortaya somut tasarımlar ve katkılar çıkacağına olan inancım tamdır” dedi. 

GSTMF Dekanı Prof. Dr. Cemil Atakara ise konuşmasında festival için uzun bir süre yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, “Nihayet bugün burada tasarımı, yaratıcılığı ve yeniliği kutlamak için toplandığımız için heyecanlıyım” ifadesini kullandı. 

Festival kapsamında, yaratıcılıkları beslemeye ve tasarım becerilerini geliştirmeye yönelik çeşitli atölye ve etkinliklerin yer alacağını söyleyen Atakara, “Bu sayede alandaki uzmanlardan öğrenerek, çalışmalarımızı sergileyecek ve alandaki diğer sanatsever ve tasarımcılarla iletişime geçme fırsatı yakalayacağız” şeklinde konuştu. 

Atakara, festivalin merkezinde "renkli zihin" fikrinin yer aldığını işaret ederek, “Çeşitliliği, merakı ve açıklığı kucakladığımızda yaratıcılığın ve yeniliğin geliştiğine inanıyoruz. Masaya getirdiğimiz birçok farklı bakış açısı ve deneyim, fikirler ve olasılıklardan oluşan renkli bir duvar halısı yaratır” dedi. 

Söz konusu festival üç gün boyunca farklı atölye ve tasarım etkinliklerinin gerçekleştirilmesi ile son buldu.