İletişim

UKÜ Dijital Oyun Tasarımı Bölümü kayıtları başladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi bünyesine son dönemin en çok talep edilen gözde alanlarından “Dijital Oyun Tasarımı Bölümü” isimli programı da ekledi. 

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından onaylanan Dijital Oyun Tasarımı Programı’nın yeni eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci alımına başlayacağını kaydetti. 

Dijital Oyun Tasarımı Bölümü olarak hazırlıklarını tamamladıklarını belirten İşman, söz konusu bölüm konusunda fakülte ve üniversite olarak ciddi bir yatırımda bulunduklarının altını çizdi.  

İşman, Dijital Oyun Tasarımı Bölümü’nün İletişim Fakültesi bünyesindeki Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarım bölümlerinin bileşiminden oluşan bir bölüm olduğunu dile getirdi. 

Bu alandan mezun olacak öğrenciler için istihdam olanakları hakkında da bilgi veren İşman, “Mezunumuz hem oyun tasarımları ile ilgili kurumlarda grafik tasarımcı olarak hem de medya sektörlerinin bugün yoğun olarak ihtiyaç duyduğu oyun tasarımcısı, animatörler ve arayüz tasarımcıları olarak iş sahalarında çalışabilecekler” ifadelerini kullandı. 

İşman, bölümün ayrıca yapay zeka, yazılım ve tasarım derslerini de içerdiğinden dolayı mezunların radyo, televizyo, film prodüksiyon ve reklam şirketlerinde de kurgucu olarak çalışabileceklerini vurguladı. 

Üniversiteye yeni başlayacak olan öğrencilere tavsiyelerde de bulunan İşman, üniversite ve bölüm seçiminde günün koşulları ve geleceğin ihtiyaçlarını düşünmenin önemine işaret etti. 

İşman, dijital oyun tasarımı gibi geleceğin meslek alanları içerisinde gösterilen bölümlerde eğitim almanın öğrencilere mezuniyetleri sonrasında pozitif anlamda büyük katkı sağlayacağını aktararak, bu gibi mesleklerin mezunlara birçok fırsat sunacağını da kaydetti.