Eczacılık

UKÜ Eczacılık Fakültesi’nden önemli başarı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eczacılık Fakültesi uluslararası işbirliği ve ortaklık çalışmaları kapsamında Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) Akademik Kurumsal Üyeliği’ne (FIP-AIM) kabul edildi. 

UKÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aslan Uluslararası Eczacılık Federasyonu’na 56 ülkeden 172 Eczacılık Fakültesi’nin üyesi bulunduğunu kaydederek, “4 milyondan fazla üyesiyle gerçek anlamda küresel bir kuruluş” ifadesini kullandı. 

FIP’in 1948 yılından bu yana Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile resmi ilişkiler içinde olan bir sivil toplum kuruluşu olduğuna da dikkat çeken Aslan, FIP AIM’in ise Eczacılık Fakültelerini küresel bir platformda birbirine bağlayarak, eczacılık eğitiminin gelişimine katkı koyan bir kuruluş olduğunu dile getirdi. 

Aslan, Federasyonun akademik yapılanmayı geliştirmek yanı sıra fakülteler arasında dünya çapında ağ oluşturmak ve işbirliğini teşvik etmek misyonlarını üstlendiğini de kaydetti. 

Söz konusu üyelik ile UKÜ Eczacılık Fakültesi’nin Dünya Eczacılık Fakülteleri listesinde yer almayı başardığını aktaran Aslan, “Dünyanın dört bir yanındaki akademik liderlerle birlikte eczacılık uygulamalarını, eczacılık bilimini ve eczacılık eğitimini şekillendirmek amacıyla küresel olarak yönetilen projelere katılma avantajları elde ettik” şeklinde konuştu. 

Bu işbirliği ile UKÜ Eczacılık Fakültesi’nin eğitim standartlarının daha da geliştirilmesi, dünya eczacılık eğitimi ile eşgüdümlü programlar oluşturulması ve mezunların dünyada tanınırlığının artmasına önemli bir katkı koyduklarını ifade eden Aslan, bu üyelik ile UKÜ Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin geleceğin profesyonel sağlık çalışanları olacaklarını belirtti.