Turizm

UKÜ, Gastronomi öğrencileri ile gururlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Antalya’da düzenlenen GASTROANTALYA 2022 Gastronomi Yemek Yarışma’sında birçok farklı kategoride madalya sahibi olan öğrencilere ödül töreni düzenledi.

UKÜ Eğitim ve Lisansüstü Bilimler Merkezi’nde yapılan törende Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı, Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Öztoprak, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcıları ve akademisyenler yer aldı. 

Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı konuşmasında, öğrencilerin yarışmaya katılırken yarışmayı kazanacaklarına inancının tam olduğunu belirterek, bu ayrıcalıklı duyguların öğrenciler sayesinde yaşadığını ve her zaman öğrencilerin yanında olacağını bildirdi. Gastronomi Bölüm öğrencilerinin üniversiteye önemli başarılar kazandırdıklarını da dile getiren Boyacı, yapılan çalışmaların ilgiyle ilerlediğine emin olduğunu kaydetti.

Rektör Nadiri ise konuşmasında, bu gibi etkinliklerin her yıl gerçekleşen başarıları kutlamak amacıyla organize edildiğini anımsatark, öğrencilerin mezuniyet sonrasında kariyer hayatında elde ettikleri başarıları ile birlikte UKÜ’nün gururu olmaya devam edeceklerini dile getirdi. Üniversitede elde edilen başarılarla oluşan bilgi birikiminin en önemli olan kısmının sürdürebilir olmasına dikkat çeken  Nadiri, “İleride elde edeceğiniz başarılardan üniversitemizi haberdar edin. Üniversite sizinle gurur duymaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında Boyacı ve Öztoprak kazanan öğrencilere sertifika belgelerini takdim etti. Nadiri ise Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Öğretim Görevlisi İbrahim Kızıltaç, Öğretim Görevlisi Kardelen Üntaç ve Öğretim Görevlisi Esat Kastambollu’na teşekkür belgelerini takdim etti.