Genel

UKÜ Gastronomi öğrencilerinden afet bölgelerine destek

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi’ne bağlı (ÖGDM) Sosyal Etkinlikler ve Öğrenci Kulüpler Koordinatörlüğü bünyesinde yer alan Gastronomi Kulübü tarafından sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında “Dayanışma Günleri” düzenlendi.

Dayanışma Günleri çerçevesinde Gastronomi Kulübü üyeleri ile Gastronomi Bölümü birinci sınıf öğrencileri tarafından üretilen kekler satışa sunuldu. Satışlardan elde edilen tüm gelir Türkiye’de yaşanan deprem bölgelerine yardım için gönderilecek. 

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi İbrahim Kızıltaç etkinlikle öğrencilerin yardımlaşma ve sosyal sorumluluk bilinçlerinin arttırılmasının amaçladıklarını dile getirerek, “Öğrencilerimiz etkinlikte özel malzeme alımı yapmadılar. Derslerde arta kalan malzemeleri birleştirip, ortaya ürünler çıkardılar. Bu sayede hem üretkenlikleri artırıldı hem de çevrelerine faydalı bireyler olma bilincini geliştirdiler” dedi. 

Üretilen ürünlerin satışlarının da yine öğrenciler tarafından yapıldığına dikkat çeken Kızıltaç, “Öğrencilerimiz satış sırasında ürünlerin hazırlanma süreçleri ve içerikleri hakkında da alıcılara bilgi vererek, onlarla iletişime geçtiler. Bu durum onların iletişim becerilerinin ve özgüvenlerinin de gelişmesine yardımcı oldu” şeklinde konuştu.  

Gastronomi Kulübü Başkanı Taha Doğan ise Dayanışma Günü etkinliğinin bir parçası olmaktan duyduğu gururu ifade ederek, kek satışlarından elde edilen geliri Lefkoşa Dayanışma Evi aracılığı ile Türkiye’deki afet bölgelerine gönderileceğini vurguladı. 

Bu süreçte kendilerinin de katkı koymak istediklerini aktaran Doğan, “El becerimiz ve yeteneğimiz var. Okulumuzun da bizlere katkıları ile ürünlerimizi hazırladık” şeklinde konuştu. 

Doğan, yaşanan felaketin ardından yaraların sarılmasının önemine işaret ederek, tüm kulüp üyelerinin ve gastronomi bölümü öğrencilerinin koydukları katkılar nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.