İletişim

UKÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinden sektör ziyareti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), İletişim Fakültesi’nden bir grup öğrenci, Fakülte öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Bahar Taşeli, Yrd. Doç. Dr. Galip Erzat Erdil ve Dr. Ece Kahraman Bulut eşliğinde Tanman Reklamcılık Ltd.’e bir ziyarette bulundu. 
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık ile Görsel İletişim Tasarım bölümlerinin ortak organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte, fakülte öğrencileri Tanman Reklamcılık Ltd. atölyesinde yürütülen çalışmaları yakından inceleme fırsatı buldu.
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Taşeli öğrencilere sektörü tanıtmak ve sektör temsilcileriyle biraraya gelmelerine olanak yaratmak için bu tür ziyaretlere önem verdiklerini belirterek, bu tür etkinlikler sayesinde öğrencilerin kuram ve uygulama bilgilerini bütünleşik bir şekilde değerlendirme ve sektördeki çalışmaları yakından gözlemleme şansı bulduklarını söyledi. 
Taşeli açıklamasında, öğrencilerin profesyonel hayatı tanımalarına fırsat sunan bu tarz etkinlikleri düzenlemeye devam edecekleri bilgisini de paylaştı.  
Ziyaret sırasında Tanman Reklam Dijital Üretim Direktörü Ikenna Emmanuel Nwachukwu, reklam ve grafik tasarım ile üretim süreçleriyle ilgili öğrencilere yönelik yaptığı sunumda, atölyedeki çalışma sistemini anlattı. 
Nwachukwu kullanılan cihaz ve teknolojiyle ilgili yaptığı bilgilendirme sonrasında, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. 
Tanman Reklamcılık Ltd. Direktörü Hüseyin Tanman ise ülkedeki reklamcılığın halen gelişmekte olan bir sektör olduğunu söyleyerek, öğrencilerin hem tasarım hem de üretim süreçlerini öğrenmelerinin önemine vurgu yaptı. 
Tanman, öğrencilerin mezun olmadan önce sektörü tanımalarının ve alanda kullanılan teknolojiyi deneyimlemelerinin gerekliliğini işaret ederek, bu yöndeki tanıtım ziyaretlerinin mezuniyetleri sonrasında profesyonel yaşamda başarılı olmaları için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. 
Şirket olarak öğrencilere staj olanakları konusunda katkı yapmaya hazır olduklarını da bildiren Tanman, öğrencilere yaz dönemlerini profesyonel ortamlarda deneyimlemek ve iş disiplini kazanmaları için verimli kullanmaları tavsiyesinde bulundu.