Sağlık Bilimleri

UKÜ İlk ve Acil Yardım uzmanlarından afet eğitimi

UKÜ İlk ve Acil Yardım uzmanları afet anı bilinçlendirme eğitimleri sağlıyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı İlk Yardım eğitimleri kapsamında yeni bir proje ile ülkedeki vatandaşları bilgilendirmeye ve afet anında hayat kurtarma konusunda farkındalık yaratmaya devam ediyor.

UKÜ İlk ve Acil Yardım Programı uzman akademisyenleri söz konusu eğitimler kapsamında İskele ilçesine bağlı Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye personeline yönelik “İlk Yardım ve Afet Farkındalığı” seminerini gerçekleştirdi.

UKÜ Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Kadir Çekiç, Türkiye’de yaşanan deprem nedeniyle öncelikle üniversitelerinin personeline ve öğrencilerine yönelik bir eğitim verildiğini belirterek, ülke genelindeki kurum ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda da hayat kurtarıcı ilk yardım bilgileri ve afet müdahalesinde önemli bilgiler hakkında uygulamalı seminerler verdiklerini kaydetti. 

İlk yardım farkındalığı ile herkesin ilk yardım konusunda bilinçlenmesinin önemini işaret eden Çekiç, acil durumlarda yapılması gerekenler ile birlikte bir afet durumunda afete hazırlık, afete müdahale ve afet sonrası gibi birçok önemli noktalar hakkında bilgi aktardıklarını belirtti. 

Çekiç, eğitim kapsamında UKÜ İlk ve Acil Yardım Programı uzman öğretim görevlilerinin ambulans gelinceye kadar yapılması gereken ilk yardım müdahalelerinin hayat kurtardığını ve herkesin ilk yardımı öğrenmesinin gerekliliğini vurguladı. 

Eğitimin, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi – Sürekli Eğitim Merkezi (UKÜSEM) üzerinden gerçekleştirildiğini aktaran Çekiç, eğitimi tamamlayan katılımcıların “İlk Yardım sertifikası” sahibi olduklarını da ifade etti. 

Eğitime katılan Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, belediyelerin afet durumunda ilk müdahale ekipleri ve koordinasyon yürütecek kurumlardan biri olduğunu belirterek, “İlk yardımın önemini biliyoruz. Söz konusu eğitim ile afet anında yapılması gerekenler konusunda daha iyi bilgilendik. Çalışanlarımız için etkili ve fark yaratan bir seminerdi” dedi.