Mühendislik

UKÜ Mühendislik öğrencilerinden önemli temsiliyet

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen 27. Uluslararası Kültürel ve Akademik Mühendislik Öğrencileri Buluşması'na (ICAMES) katıldı. UKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Abbasoğlu ICAMES’e katılan öğrencilere gösterdikleri çaba ve katkıları nedeniyle sertifika takdiminde bulundu.   

UKÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Shihab İbrahim’in koordinatörlüğünde Elijah Kimpinde Kipuluka, Polydor Kasongo Kahenga ve Karwan Jalal Jalil isimli öğrenciler ICAMES’te "Esnek Yeşil Binalar Akıllı Şehirlerin Geleceğidir" başlıklı yenilikçi bir proje sundular. 

İbrahim, öğrenciler tarafından hazırlanan projede deprem bölgelerindeki binaları korumaya yönelik temel bir izolasyon sistemini öne çıkartarak, inşaatta sürdürülebilir malzemelerin kullanımının teşvik edildiğini ve bu sayede “Akıllı Şehirler” anlayışına yeni bir ölçüt sağlandığını kaydetti. 

Etkinlikte 18 ülkeden toplamda 20 proje sunumunun yapıldığını da dile getiren İbrahim, UKÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin "Esnek Yeşil Binalar Akıllı Şehirlerin Geleceğidir" başlıklı projelerinin ise büyük takdir topladığını kaydetti.  

Ibrahim konuşmasında, UKÜ takımının özverili çalışma ve çabalarıyla gurur duyduğunu aktararak,  "Öğrencilerin bu projeye olan kararlılıkları ve çalışmaları gerçekten takdire şayandı. Teorik bilgilerini gerçek dünya problemlerine uygulama yetenekleri, mühendislikte geleceğin liderleri olarak potansiyellerinin bir göstergesidir” dedi. 

Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin ICAMES'e katılmalarının ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenci ve akademisyenler ile fikir alışverişinde bulunmalarının çok değerli olduğunu işaret eden İbrahim, bu yöndeki etkinliklere katılmaya devam edecekleri bilgisini paylaştı.