Kulüpler

UKÜ Petrol ve Doğal Gaz Kulübünden önemli temsiliyet

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi bünyesinde bulunan Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü’ne bağlı UKÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Kulübü dünyanın en büyük mesleki cemiyetlerinden Petrol Mühendisleri Derneği’nin (Society of Petroleum Engineers - SPE)  üyesi oldu. 

Petrol, gaz ve ilgili enerji kaynaklarının araştırılması ve üretimi ile uğraşan, kâr amacı gütmeyen bir meslek kuruluşu olan SPE’nin 138 ülkede 119 binden fazla üyesi bulunuyor.    

Calgary, Dallas, Dubai, Houston, Kuala Lumpur ve Londra'da ofisleri bulunan SPE, aynı zamanda yüz yüze ve çevrimiçi etkinliklerde eğitim, yayınlar ve üye programları aracılığıyla bilgi alışverişi fırsatları sağlayan önemli bir teknik ve profesyonel yapıya sahiptir. 

UKÜ Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Hakan Özyurtkan, SPE’nin Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği programı bulunan üniversitelerde belirli koşulların sağlanması durumunda öğrenci kulüplerinin (Student Chapter) kurulmasına izin verdiğini aktararak, “Bir süredir üniversitemizde bir SPE öğrenci kulübü kurma girişimimiz vardı. Bu girişimler sonucunda başvuru yaptık ve SPE International’dan aldığımız bilgilendirmeye göre Haziran 2023 itibarıyla öğrenci kulübümüz için onay aldık” ifadesini kullandı. 

Söz konusu üyelik nedeniyle UKÜ’lü öğrencilerin bu uluslararası organizasyona üye olarak paylaşımlarda bulunabileceğine dikkat çeken Özyurtkan, ayrıca SPE’nin haber kanallarından, etkinliklerinden ve programlarından da yararlanabileceklerini kaydetti. 

Özyurtkan, öğrencilerin bu üyelik kapsamında sektörel gelişmelerden, olası uluslararası burs, staj, iş duyurularından da ilk elden haberdar olacaklarının altını çizerek, “Üniversitemizde aldıkları Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği eğitimini SPE öğrenci kulübü aracılığıyla da uluslararası alana taşıma fırsatını yakalamış olacaklar” şeklinde konuştu. 

Kuruluşun her yıl düzenlediği çeşitli konferanslar, sempozyum ve çalıştaylar olduğunu da anımsatan Özyurtkan, öğrencilerin tüm bu etkinlik ve organizasyonlara katılma hakkı kazanması yanı sıra her yıl geleneksel olarak düzenlenen uluslararası SPE öğrenci kulüpleri etkinliklerine de dahil edilecekleri bilgisini paylaştı. 

Özyurtkan, Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği programı olan bir üniversitenin öğrencilerinin uluslararası etkileşimi adına SPE öğrenci kulübünün olmasının büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, “SPE CIU student chapter’ın öğrencilerimizin akademik ve profesyonel gelişimlerine büyük katkı sağlayacağına bölüm olarak inancımız tamdır” dedi.