Genel

UKÜ, TRT İçyapımlar Dairesi Başkanı Mesut Eker’i konuk etti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 6. Kariyer Günleri ve Fuarı etkinlikleri kapsamında Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) İç Yapımlar Dairesi Başkanı Mesut Eker öğrenciler ile bir araya geldi. 
Öğrencilere TRT’nin tarihçesi ve örgütlenme yapısı hakkında bilgi veren Eker, TRT’nin Türkiye’nin ilk ve tek kamu yayıncılığı yapan büyük bir kurum olduğunu kaydetti. 
Eker, TRT’nin 1927 yılında İstanbul Radyosu’nun açılması ile yayın hayatına başladığını belirterek, 1964 yılında ise ilk televizyon yayının başladığını ve bu yıl televizyon yayıncılığı konusunda 60. Yıllarını kutladıklarının altını çizdi. 
Toplamda 41 farklı dilde 17 televizyon kanalı ve 17 de radyo kanalına sahip olduklarına da dikkat çeken Eker, TRT’de kariyer olanaklarının sadece iletişim alanı ile sınırlı olmadığını kendilerinin insan kaynaklarından istatistik veri analizine, reklamcılıktan bilgisayar mühendisliğine kadar uzanan birçok farklı alandan istihdam olanağı sağladıklarını açıkladı. 
Eker, televizyon yayıncılığının büyük bütçe ve rekabet içeren bir alan olduğunu da aktararak, “Televizyon yayıncılığında düzenli olarak reyting değerlendirmeleri takip ediliyor. Ancak TRT olarak bizler sadece reytingleri temel alarak program hazırlamıyoruz. Bizler kamu yayıncılığı ilkelerini, kamuya olan sorumluluklarımızı ön planda tutarak yayıncılık yapıyoruz” dedi. 
Konuşmasında Covid-19 pandemi sürecinde yaşanan izolasyonlar nedeniyle çocukların ve gençlerin eğitim-öğretimden uzak kaldıklarını da anımsatan Eker, bu süreçte TRT’nin 8 bin adet dersi ve etkinliği çektiğini dile getirdi. Eker, çocuklara yönelik oluşturulan program içerikleri konusunda da konuşarak, bu programların hazırlanması sırasında uzman kişilerle iş birliğinde çalıştıklarını söyledi. 
Başkan Eker, öğrencilere TRT Akademi’nin hayata geçirildiğinden de bahsederek, bu sayede TRT’nin yayıncılık alanındaki deneyimlerini öğrencilere, yeni mezunlara, profesyonellere, kamu ve özel kuruluşlara sistematik, yenilikçi ve öncü bir platformda sunduklarını kaydetti.     
Eker, tüm alanlarda olduğu gibi iletişim alanında da önemli bir dijitalleşme yaşandığını aktararak, kendilerinin de TRT Tabii isimli uygulamayı başlattıklarını söyledi. TRT Tabinin 4 milyonu aşan kullanıcısı bulunduğunu kaydeden Eker, “Türkiye tüm dünyaya dizi satan önemli bir konumda yer alıyor. Türk dizilerinin takip edildiği ülkelerde takipçiler Türkçe ifadeler konuşmaya başladı” şeklinde konuştu.  
Eker, konuşmasının sonunda öğrencilere TRT bünyesinde yer alan iş olanakları hakkında da bilgi vererek, öğrencilerin kariyer.trt.net.tr linkinden kolayca TRT’ye başvuru yapabileceklerini söyledi.