Genel

UKÜ, yeni kayıtlı öğrencilerine “hoş geldin” dedi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Öğrenci Dekanlığı, Sosyal Etkinlikler ve Kulüpler Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen 2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Öğrenci Karşılama ve Oryantasyon günleri gerçekleştirildi. 
Öğrencilerin üniversite yaşamına ve Kuzey Kıbrıs’a kolayca uyum sağlamalarını amaçlayan UKÜ Oryantasyon günleri, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in gençlik markası GNÇ Kıbrıs’ın iletişim sponsorluğunda düzenlendi. 
UKÜ Öğrenci Dekanı Yrd. Doç. Dr. Osman Emiroğlu oryantasyonun öğrenci karşılamaları ve kampüs turu ile başladığını aktararak, üniversite tanıtım seminerleri ve düzenlenen Lefkoşa turu ile öğrencileri bilgilendirdiklerini ayrıca renk şenliği, sportif yarışmalar ve çeşitli aktiviteler ile de öğrencilerin yeni döneme motive olarak başlamalarını sağladıklarını kaydetti. 
Oryantasyon günlerinin geleneksel olarak her yıl düzenlendiğini dikkat çeken Emiroğlu, “Programda yer alan eğlenceli aktivitelerin başında renk şenliği etkinliğimiz geliyor. Bu etkinlikle öğrencilerimizin birbirleriyle tanışması, kaynaşması ve eğlenmesi için iyi bir fırsat yaratmış olduk” dedi. 
Emiroğlu, program kapsamında düzenlenen öğrencilerin kulüpler şenliğinde öğrencilerin üniversite çatısı altında yer alan kulüpler hakkında bilgi edindiklerini ve ilgi duydukları kulübe üye olma şansı yakaladıklarını da ifade ederek, “Nature Cafe’de gerçekleşen etkinlikte öğrencilerimiz öğrenci stantlarında; kulüp başkanları, kulüp yönetim kurulu üyeleri, öğrenci temsilcileri ile tanışma fırsatını yakalamaları yanı sıra uluslararası topluluklarda gerçekleşecek olan etkinlikler hakkında da bilgi edindiler” şeklinde konuştu.  
Kulüpler şenliği süresince öğrencilerin 40’tan fazla kulübü ziyaret edip, bilgi elde ettiklerini vurgulayan Emiroğlu, öğrenci kulüplerinin uzmanlık kulüpleri, sportif kulüpler ile düşünce ve kültür sanat alanları olarak farklı kategorilerde etkinlikler düzenlediklerini söyledi. 
Emiroğlu, UKÜ'ye yeni kayıt yaptıran öğrenciler için Hazine Avı etkinliğini düzenlediklerini açıklayarak, bu sayede öğrencilerin hem genel kültür bilgilerini tazeleme hem de okul kampüsünü eğlenerek öğrenebilme fırsatı yakaladıklarını dile getirdi.