Eğitim

UKÜ’de Antik dönemden geleceğe eğitim tartışıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Eğitim Fakültesi bünyesinde “Antik Dönemden Geleceğe Eğitimde Felsefe” adlı etkinlik düzenlendi.
UKÜ Eğitim ve Lisansüstü Bilimler Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, toplam 37 öğrenci tarihsel süreçte felsefe ve eğitime yön vermiş pek çok filozofun görüşlerini aktardı. 

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Emiroğlu açılış konuşmasında, insanın düşünce tarihi boyunca önce doğayı sonrasında da  kendini anlamaya, sorgulamaya ve yaşadığı hayata anlam vermeye çalıştığını söyleyerek, yakın tarihte geleceğe ait hiçbir canlının yapamadığı şekilde soyut kavramlar üretebilmiş eşsiz bir varlık olduğunu belirtti. 

Toplumun entellektüel sosyal gruplarından biri olması beklenen öğretmen adaylarının geleceğin nitelikli insan gücünü eğitmekle görevli olmaları nedeniyle sorumluluklarının büyük olduğuna dikkat çeken Emiroğlu, felsefi temellerine dikkat çekmek amacıyla öğrenci gelişim yaklaşımı çerçevesinde etkinliği öğrencilerin liderliğinde düzenlendiğini söyledi.

Emiroğlu, özellikle öğrenci merkezli eğitim anlayışını uygulamada hayata geçirmeyi temel ilke olarak benimsediklerini ifade ederek, “UKÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri, Antik Yunan'dan başlayan sırasıyla ortaçağ, aydınlanma ve modern çağın felsefe dünyasıyla eğitimi birleştirmeyi başardılar” dedi.   

Eğitim Fakültesi öğrencilerinin çalışmalarında aktardıkları bilgiler hakkında da konuşan Emiroğlu, “Öğrenciler felsefenin tarihsel yolculuk süresince pek çok düşünürün, filozof ve aydın insanın ortaya koyduğu felsefi yaklaşımların eğitime olan etkisini irdelediler” şeklinde konuştu.  

Emiroğlu, öğrenciler farklı tarihsel dönemlerden düşünürlerin ve filozofların eğitimle ilgili görüşlerinin tartışıldığı etkinlik boyunca öğrendikleri bilgileri tartışma ve sorgulama olanağı bulduklarını da ifade etti.