İletişim

UKÜ’de iki uluslararası konferans gerçekleşti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Sakarya Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Kocaeli Sağlık ve Teknolojileri Üniversitesi’nin işbirliğinde “İletişim ve Medyada Uluslararası Eğilimler ve Yönelimler Konferansı” (ITICAM) ile “Yükseköğretimde Kalite Konferansı” (IQC) 13-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. 

Etkinlik açılışında konuşan davetli konuşmacı Kocaeli Sağlık ve Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas her alanda yaşanan hızlı teknolojik değişimlerin üniversitelerin eğitim ve öğretim biçimlerini de etkilediklerini kaydederek, “Teknolojinin yükseköğretimdeki rolü her geçen gün artıyor. Dijital öğrenme platformları ve uzaktan öğrenme seçenekleri geleneksel sınıf tabanlı eğitimin yerini alabilir ya da destekleyebilir” dedi. ChatGPT ve benzeri yapay zekâ uygulamalarının her alanda kullanılmaya başlandığına da dikkat çeken Elmas, güncelliği azalan bazı seçmeli dersleri azaltarak, bunlar yerine yeni teknolojileri takip eden derslerin eklenmesi önerisinde bulundu.    

UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılışında UKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan uluslararası iki konferansa ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, konferansların yükseköğretimde kalite ve iletişim alanındaki yeni trendlerin tartışılması açısından önemli bir platform sağlayacağını kaydetti. 

Açılışta söz alan İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Dilan Çiftçi ise Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak seminerler, çalıştaylar, teknik geziler, film gösterimleri, sergiler, yarışmalar ve öğrenci kişisel gelişim etkinlikleri ile dolu dolu bir yıl geçirdiklerini belirterek, “Bugün burada 2022-2023 akademik yılının kapanışını iki uluslararası konferans ile yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Açılış konuşmaları sonrasında Ohio Üniversitesi’nden Prof. Dr. Douglas Franklin ve Prof. Dr. Teresa Franklin, Loyola Üniversitesi’nden Prof. Dr. Guofang Wan ve George Washington Üniversitesi’nden Prof. Dr. Susan Copp davetli konuşmacılar olarak konferansta çevrimiçi seanslarla katılarak, sunumlarını gerçekleştirdiler.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi’nde üç ayrı salonda iki gün boyunca devam eden paneller yanı sıra Sosyal Medya ve Psikolojik Etkileri, İnternet Güvenliği, Etkili Sınıf Yönetimi, Eleştirel Medya Okuryazarlığında Yeni Eğilimler, Dijital Vatandaşlık ve Eğitimde Ölçme Değerlendirmede Yeni Eğilimler konularında atölyeler de gerçekleştirildi.