Turizm

UKÜ’de İnsan Kaynakları Yönetimi tartışıldı

UKÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu öğrencilerini iş hayatına hazırlıyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu tarafından "Turizm ve Ağırlama Endüstrisinde İnsan Kaynakları Yönetimi" adlı etkinlik gerçekleştirildi. 

UKÜ Çevik Uraz Merkezi, Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte konuşan Davranış Bilimleri Enstitüsü’nde Kıdemli İK Danışmanı ve Akademisyen Jülide Erdal Üngör, insan kaynakları yönetimi hakkında bilgi vererek, işletmelerin hedeflerine ulaşmasında insan kaynaklarının önemine dikkat çekti. 

İşe uygun adayların seçiminde mülakat tekniğinin kullanılan en yaygın yöntem olduğunu belirten Üngör, bu yöntemle işe alınacak adayların performansının sadece verdikleri yanıtlarla değil aynı zamanda beden dillerinden de değerlendirildiğini ifade etti. 

Üngör “yapılandırılmış” ve “yapılandırılmamış” mülakat yöntemleri arasında işe başvuran adaylar için ilk yöntemin daha uygun olduğunu söyleyerek, yöntemde soruların önceden hazırlanmış olması ve belli bir sıranın takip edilmesinin adayın kendisini daha rahat hissetmesi açısından önemli olduğu dile getirdi.   

Özellikle adayın başvurduğu işe ne kadar ilgili ve istekli olduğunu göstermek için sorular sorulmasının önemine işaret eden Üngör, adayın kendisine yöneltilen durumsal ve davranışsal içerikli sorulara örnekler üzerinden yanıt vermesinin olumlu bir algı yaratacağının altını çizdi. 

Üngör, adayların, “Farz edin örnekteki gibi bir durumla karşılaştınız, ne yapardınız?” veya “daha önceki iş yerinizde karşılaştığınız bir sorunu nasıl çözdünüz?” gibi sorulara vereceği çözüm odaklı, yaratıcı yaratıcı yanıtların başvuru sahibini diğer adaylar arasından bir adım daha ileri taşıyabileceğini kaydetti.

Bir iş görüşmesinde, adayın ilgili pozisyona neden başvurduğunun, ilgili işi yapmak için yeterli istek ve motivasyona sahip olup olmadığının ve bu işten beklediği maaş miktarının konuşulmasının da önemli olduğunu ekleyen Üngör, adayın bu soruların yanıtlarını önceden düşünerek başvuruya gitmesi gerektiğinin altını çizdi.