Genel

UKÜ'de Powerlifting Yarışması gerçekleştrildi

KKTC Halter Vücut Geliştirme Federasyonu ve Türkiye Powerlifting Federasyonu’nun işbirliğinde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) CIU Arena’nın ev sahipliğinde Powerlifting yarışması gerçekleştirildi.  

Türkiye Powerlifting Federasyonu Komite Başkanı Ozan Erkan Kumit, powerlifting sporunun ağırlık kaldırma üzerine kurulu, squat, bench press ve deadlift hareketlerini barından bir güç sporu olduğunu belirterek, Powerlifting yarışmasına kadın ve erkek olarak on dokuz kişinin katıldığını söyledi. 
Normalde sekiz sıkletleri ve farklı yaş grupları bulunduğunu aktaran Kumit, “Fakat burada katılımcı sayısı düşük olduğundan dolayı hepsi açık siklette yarıştı” şeklinde konuştu.

CIU Arena Koordinatörü Tarkan Kayaş, üniversite olarak bu gibi etkinliklere her sene ev sahipliği yaptıklarını dile getirerek, ilk kez UKÜ’nün ev sahipliğinde Powerlifting Yarışması düzenlendiğini ve KKTC Halter Vücut Geliştirme Federasyonu ile birlikte bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. 

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Milli Takımı Sporcusu Mehmet Ali Deniz, KKTC’de insanların powerlifting sporuna yoğun ilgi gösterdiklerini ve imkân verilmesi halinde herkesin bu spora yoğunlaşacağından bahsederek, gelecek yıllarda da Türkiye’de olduğu gibi KKTC’deki sporcuların da başarılı dereceler elde edeceklerine inanç belirtti. 

Yarışmada, kadınlarda Fulya Cankurt 74 kg şampiyonu, İrem Yeltekin 61 kg şampiyonu olarak yer alırken erkeklerde de 66 sikletin kazananı Rüştü Eren, 83 sikletinin kazanını Tolga Kansu, 74 sikletinin kazananı Mehmet Üzüncü, 93 sikletin kazanını Hüsnü Batıkent, 105 sikletinin kazananı ise Mehmet Ali Deniz oldu. 
Yarışmanın sonunda sporculara madalya ve kupaları takdim edildi.