Genel

UKÜ’de Yaratıcı Yazarlar sertifikalarını aldılar

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (UKÜ-SEM) ile Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü işbirliğinde düzenlenen Yaratıcı Yazarlık Eğitimi Programında başarılı olan öğrencilere sertifikaları verildi.  

Toplam altı hafta süren programda, UKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ, Eğitim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mihrican Aylanç, Salamis Ayşegül Şentuğ, Emrah Öztürk, Fatih Yalıner ve Senem Gökel eğitimci olarak yer aldılar. 

Eğitim programının tamamlanması sonrasında düzenlenen sertifika töreninde, şair Arif Albayrak etkinliğe konuk oldu. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Doğan,  “Yaratıcı yazarlık serüveni içinde yapılan çalışmalarda bütün sözler söylendi, o serüven sırasında bildiklerimiz, gördüklerimiz, hissettiklerimiz doğrultusunda bugün de bir taçlandırma töreni ile programa noktayı koyacağız” ifadesini kullandı. 

Doğan, eğitim süresinde ders veren hocalara ve sürece katkı koyanlara teşekkürlerini ileterek, programa katılan öğrencileri de tebrik etti. 

Törende konuk olan Albayrak da “Ülkemde, üniversitelerde kültüre ve sanata verilen değerin bu noktada olması münasebetiyle çok mutlu oldum” şeklinde konuştu. Doğan, konuşmasının ardından şiir ve müziğiyle dinleyicilerle buluşan Albayrak’a teşekkür belgesi takdim etti.      

Program, öğrencilerin yaratıcı yazarlık eğitimi uygulamalarında ürettikleri metinlerden oluşan “hikâyede yaşamak” konulu seçki dinletisi ile devam etti. Dinletinin ardından Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Öztoprak programda eğitim veren akademisyen ve sanatçılara teşekkür belgesi takdim etti. 

Törende Yaratıcı Yazarlık Eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım belgeleri Doğan, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Kayhan ve Aylanç tarafından verildi. 

Tören, 2022-2023 Yaratıcı Yazarlık Eğitimi Programı anısına hazırlanan Sinevizyon gösterimi ile son buldu.