Genel

UKÜ’den öğretmenler günü kutlaması

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında UKÜ’lü akademisyenlere yönelik özel kalıcı saç düzleştirme keratin bakım etkinliği gerçekleştirildi. 

UKÜ Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri Program Başkanı Dr. Vali Gjinali geleneksel olarak her yıl özel günlerde UKÜ akademisyen ve personeline yönelik etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Bu tür etkinliklerle öğrencilerimiz derslerde öğrendiklerini sergileme – uygulama fırsatı yakalıyor ve sektöre hazırlanıyorlar. Ayrıca etkinliklerimiz kapsamında UKÜ akademisyen ve personeline hizmet sağlamış oluyoruz” dedi. 

öz konusu etkinliğin UKÜ akademisyen ve personeli tarafından beğeniyle karşılandığını aktaran Gjinali, etkinliğe katılan ve koyan tüm öğrenci ve akademisyenlere teşekkür etti. 

UKÜ Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Öğretim Görevlisi Fatma Öksüz Gjinali etkinlik hakkında bilgi vererek, “Keratin, saç tellerinde doğal olarak oluşan protein materyalidir. Zaman içerisinde boya, fön, düzleştirme gibi işlemlerle keratin tabakasında aşınmalar gelir. Bu uygulama ile saçın yıpranan keratin tabakasını yeniledik” bilgisini paylaştı. 

Saç tellerinde oluşabilecek kimyasal ve dış etkenlere karşı koruma sağlayan protein türevini yani keratin solüsyonu kullanarak saç tellerine koruyucu tabaka oluşturdukları da vurgulayan Gjinali, “İşlem yapılan saçlarda eskisine oranla saç tellerinde yumuşaklık ve parlaklık oluşur” dedi. 

Gjinali, söz konusu uygulamanın 3 ile 6 ay arasında saçlarda kalıcı bir düzlük sağladığını da işaret ederek, “Bu işlemleri başarılı şekilde uygulayan öğrencilerimize çok teşekkür ederim. Bizlerin yanında olan değerli hocalarımızın öğretmenler gününü kutlarım” şeklinde konuştu.