İktisadi ve İdari Bilimler

UKÜ’lü öğrenciler Kapalı Maraş’ı ziyaret etti

UKÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri Kapalı Maraş Bölgesi’ne teknik gezi gerçekleştirdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri “Uluslararası Örgütler” ve “Uluslararası Hukuk” dersleri kapsamında Gazimağusa’da yer alan Kapalı Maraş Bölgesi’ne teknik gezi düzenledi. 

Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Direkli yönetiminde gerçekleştirilen teknik gezide, öğrencilerin Kıbrıs meselesinde önemli bir yer tutan Kapalı Maraş’ı yakından tanıma fırsatı buldukları kaydedildi. 

Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyonu’nun (UNFICYP) bir ofisi bulunan Kapalı Maraş’ta görev yapan güvenlik güçleri ile birebir görüşme fırsatı yakaladıklarını da ifade eden Direkli, öğrencilerin faydalı bir tercübe yaşadıklarını belirtti.  

Direkli, söz konusu teknik gezinin UKÜ öğrenci kişisel gelişim etkinliği bağlamında organize edildiğini de ifade ederek, “Öğrencilerimiz eğitimleri ile ilgili iyi bir alan çalışması yapma ortamı elde ettiler” şeklinde konuştu. 

Bölüm Başkanı Direkli, geziye katılan öğrencilerin hem ders için gözlem yaptıklarını hem de keyifli zaman geçirdiklerini ifade etti.