Genel

UKÜ’lü öğrenciler Türkiye’den ödülle döndüler

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri Türkiye, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi’nde Taşıma Etabında ikincilik ve İleri Yaşam Desteği Etabında üçüncülük derecelerini almaya hak kazandılar. 
İlk ve Acil Yardım Programı eğitimi alan 16 üniversiteden 102 öğrenci, araç içi trafik kazası, motosiklet kazası, otobüs kazası, yüksekten düşme, KBRN yanığı, ileri yaşam desteği, enkaz/dar alan, bilgi ve taşıma teknikleri etapları gibi 9 farklı etapta kıyasıya yarıştılar.   
Yarışmaya, UKÜ İlk ve Acil Yardım Programı Öğr. Gör. Kadir Çekiç ile Öğr. Gör. Elif İlkhan’ın yöneticiliğinde Merve Yavuz, Mustafa Vurucu, Mertkan Bodancı, Mehmet Ziya Orhan, Metehan Baki Güney, Uğur Dağlıoğlu’ndan oluşan 2 ekip katıldı. 
Yarışma sonucunda UKÜ İlk ve Acil yardım programı öğrencileri Taşıma Etabında 2’incilik ve İleri Yaşam Desteği etabında ise 3’üncülük derecelerinin sahibi oldular.  
UKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Sütçü yaptığı açıklamada, UKÜ ekibinin elde ettiği başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Öğr. Gör. Çekiç ile Öğr. Gör. İlkhan’ı yönetiminde elde edilen bu başarıdan gurur duyduğunu ifade etti. UKÜ İlk ve Acil yardım programı öğrencilerinin yine 2022 yılında ‘Kıbrıs Paramedik Derneği’nin düzenlediği 1. Üniralli yarışmasında da birincilik, ikincilik ve üçüncülük kupalarını kazandıklarını anımsatan Sütçü, bu başarılı sonuçların elde edilmesinin UKÜ İlk ve Acil Yardım Programı müfredatlarında mesleki becerilere ve yoğun uygulama saatlerine büyük önem vermeleri olduğunun altını çizdi.