Sağlık Bilimleri

UKÜSEM, Mehmetçik Belediyesi çalışanlarına ilk yardım eğitimi verdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu, İlk ve Acil Yardım Programı tarafından Mehmetçik Belediyesi çalışanlarına yönelik sertifikalı ilk yardım eğitimleri gerçekleştirildi.  
UKÜ Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu, İlk ve Acil Yarım Programı ile UKÜ Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen eğitimlerde toplam 23 kişiye eğitim verildi.   
İlk Yardım eğitmeni Prm. Kadir Çekiç tarafından yürüten eğitimlerde maketler eşliğinde güncel ilk yardım bilgileri verildi. İki gün boyunca devam eden eğitimlerin sonrasında dijital ortamda değerlendirmeler yapılarak, sınav değerlendirmesi yüksek olan kişilere sertifikaları verildi.  
Çekiç, Dünya Sağlık Örgütü’nün çalışmalarına göre küresel düzeyde ölümlerin %90’ının yaralanmalardan kaynaklandığı bilgisini paylaşarak, “Dünyada her 5 saniyede 1 kişi yaralanma sonucu yaşamını kaybediyor” ifadesini kullandı. 
Her gün 2.000’den fazla ailenin önlenebilir kazalar yüzünden hayatlarını kaybettiğini vurgulayan Çekiç, “Herkes her an, herhangi bir yerde, bir kaza veya yaralanma sonucu ilk yardıma ihtiyaç duyulabilir” hatırlatmasında bulundu. Çekiç, acil durumlarda nasıl hareket edilmesi gerektiğini bilmenin önemini işaret ederek, “Yaşam ile ölüm arasındaki süreçte ancak ilk yardım bilgisi bizlere yardımcı olabilir” uyarısında bulundu. Yaşamı tehdit eden acil durumlarda profesyonel acil ekiplerinin (ambulansın) yardımının sağlanmasının bazen zaman aldığını belirten Çekiç, “İlk yardım bilgisi hayat kurtarmak için önem arz ediyor” dedi.  
Çekiç, UKÜ Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı ve Sürekli Eğitim Merkezi ortaklığındaki sertifikalı İlk Yardım eğitimlerinin 2022 yılından bugüne kadar devam ettiğini aktararak, “Bugüne kadar birçok kurum ve kuruluş çalışanını ilk yardım eğitimi verdik. İlk yardım doğru yapıldığında hayat kurtarır, doğru yapılması için mutlaka eğitim alınması gerekiyor” şeklinde konuştu. 
Söz konusu eğitimlerde Mehmetçik Belediyesi ile iş birliği içinde hareket ettiklerini belirten Çekiç, Mehmetçik Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu’ya organizasyona koyduğu katkıdan dolayı teşekkür etti.