İktisadi ve İdari Bilimler

Uluslararası İlişkiler öğrencileri Dışişleri Bakanlığını ziyaret etti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünden bir grup öğrenci Dışişleri Bakanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi. 
Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sertaç Sonan’ın, birinci sınıf “Siyaset Bilimine Giriş” dersinin ‘saha ziyareti’ kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bir araya gelerek, kendisine soru sorma fırsatı yakaladılar. Ziyarete, Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrenci temsilcisi Osman Koroma ve Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Emmanuel Oni de katıldı.  
Ziyaret sırasında, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu öğrencilere Kıbrıs sorununun tarihsel gelişimi üzerine bir sunum gerçekleştirdi ve bakanlığın ada dışındaki temsilcilikleri ile faaliyetleri konusunda bilgi verdi. 
Sunum sonunda öğrenciler Ertuğruloğlu’na Kıbrıs sorununun yanı sıra güncel konular ve genel olarak uluslararası siyasete dair sorular sorma fırsatı da buldu.  
Tamamen yabancı öğrencilerden oluşan grup, ayrıca, yabancı öğrenci olarak ülkede karşılaştıkları sıkıntıları Bakan’a aktararak, özellikle son dönemde yabancı öğrencilere yönelik olarak başlatılan vize uygulamaları hakkında sorular sordular. 
Soru-cevap bölümü sonrasında UKÜ’lü öğrenciler günün anısına Bakan Ertuğruloğlu’na UKÜ logolu özel bir Lefkara işi takdim etti. Öğrenciler, ziyaretin sonunda Bakan ile birlikte fotoğraf çektirme şansı da buldu. 
Sonan, yirmiye yakın farklı ülkeden 39 öğrencisiyle birlikte Dışişleri Bakanlığına faydalı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyerek, Uluslararası İlişkiler öğrencilerinin Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’yla bir araya gelme fırsatı yakalamaktan duydukları memnuniyeti aktardı.