Genel

UNİFEST, UKÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ) ev sahipliğinde, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Üniversite Sporları Federasyonu ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nın işbirliğinde UNİFEST organize edildi. 
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın açılışını gerçekleştirdiği UNİFEST kapsamında üniversiteler arası 3x3 basketbol ve salon futbol turnuvaları gerçekleştirildi. 
Cumhurbaşkanı Tatar açılış konuşmasında, sporun, kardeşliğin, dayanışmanın, barış, huzur ve güzelliklerin yaşaması olduğunu anımsatarak, spor yapmanın akademik başarıya olan etkisine dikkat çekti. Etkinliğin Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu işbirliğinde düzenlenmesinin altını çizen Tatar, bu tür organizasyonların hem ülke üniversitelerinin tanıtımı hem de iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının gelişmesi açısından önemli olduğunu söyledi.   
UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ise açılışta yaptığı konuşmada, etkinliğin UKÜ’nün ev sahipliğinde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm sporculara başarılar diledi. Sporda rekabet ve kazanmanın önemli olduğunu da işaret eden Nadiri, aynı zamanda gençlerin kişiliğinin gelişmesi, disiplinli takım çalışmasına yatkınlık, liderlik gibi unsurların kazanılmasına da katkı yaptığını ifade etti. Nadiri, sporda kazanmanın önemli olduğunu belirterek, “Kazanmanın yanı sıra iyi bir sporcu olmak, karşısındakine saygı duymak, bir noktada centilmenliği ön plana çıkarmak çok daha önemli” dedi. 
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay da Türkiye ve KKTC’nın işbirliğinde yaklaşık bir yıldır yürütülen çalışmaların sonucunda birinci spor festivalininin açılışını gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti'nde düzenlenen spor festivalleri gibi Kuzey Kıbrıs'ta da daha büyük festivalleri, daha büyük şampiyonaları hep birlikte düzenlemek istiyoruz” şeklinde konuştu. 
Kuzey Kıbrıs Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı ise yaptığı konuşmada, etkinliğin iki ülke arasında düzenlenmesinin önemine işaret ederek, “Bugünkü üniversite oyunları her iki vatanın ayrılmaz bir bütün olduğunun en önemli kanıtıdır. Bu işbirliğinin devamını temenni ediyorum” dedi. 
Açılış konuşması sonrasında yarışmalara geçilen etkinlikte ayrıca, festival alanında öğrencilerin kullanımına açık olan birçok aktivite düzenlendi. Organizasyonda, 3x3 basketbol ve Salon Futbol turnuvalarının yanı sıra ‘e-spor’ olarak adlandırılan oyunlar da öğrencilerin katılımına sunuldu.