Haberleşme Teknolojileri Projeleri
Optik - kablosuz iletişim sistemi tasarımı ve analizi
Bu araştırma projesinin temel amacı, yeni nesil kablosuz iletişim ve ağ mimarileri ve sistemlerinin tasarımıdır.
Akademisyenlerimiz kablosuz iletişim, fiziksel katman iletişimi, enerji hasadı, ağ iletişimi, bilgi merkezli ağ iletişimi, optik ağlar, multimedya iletişimi, iletişim için makine öğrenmesi, kanal kodlaması, bilgisayar güvenliği, gizlilik, sinyal işleme ve uygulamalı matematik konularında geniş bir uzmanlığa sahiptir.
Anten Tasarımı ve Analizi
Kablosuz telemetri ile sağlık koşullarının nasıl izlenebileceğini araştırmaya yönelik büyük çaba harcandı. Sürekli izlemenin öncüsü olarak çeşitli fizyolojik parametreler (glukoz seviyesi, kan basıncı, sıcaklık, kalp atış hızı vb.) gözlenebilir. Bu telemetri sistemleri için, antenler implant ve ana kontrol cihazı (baz istasyonu) arasındaki iletişimde kritik bir rol oynamaktadır. Özellikle, implant antenleri bir biyosensör ve bir arayüz devresi ile kullanılabilir. Böyle bir devre bir alıcı-verici, bir mikroişlemci, güç kaynağı, işlemsel kuvvetlendirici ve mod değiştirme bileşenleri içerebilir. Daha sonra, veriler implant edilebilir bir anten kullanılarak ana kontrol cihazına aktarılabilir.. Dış izleme, harici bir kullanılabilir cihaz veya hastaya yakın yerleştirilmiş bir kişisel bilgisayar kullanılarak sağlanacaktır.
Sağlık ve eğitim sektöründe bilgi sistemlerinin uygulama yöntemleri
Bilgi ve İletişim Teknolojilerindeki (BİT) hızlı büyüme ve İnternet'in gücü, günümüzün küresel dijital ortamının hizmet sunum modelleri üzerinde e-öğrenme, e-devlet, e-ticaret, e- sağlık, e-ticaret, e-bankacılık, vb. Buna uygun olarak, e-öğrenme teknolojilerini eğitim sektöründe, eğitim içeriğinin kalitesini artırmak için uygulamak çok önemli bir araştırma amacıdır. Ayrıca, Hastane Bilgi Sistemleri (HIS), Elektronik Tıbbi Kayıtlar (EMR) sistemi, internet tabanlı teletıp ve m-sağlık gibi E-sağlık teknolojisi uygulamaları, sağlık hizmeti sunumunun kalitesini artıran, hasta güvenliğini artıran bilgi teknolojisinin temel araçlarındandır. ve sağlık masraflarını düşürün
Laboratuvarlarımız, öğrencilere müfredatın en pratik yönlerinde yardımcı olabilecek deneyimli ve özel bir akademik personel ekibi tarafından yönetilmektedir. Bilgisayarlar Windows 7 kullanıyor veya Linux ile çift önyükleme yapıyor. Pek çok yazılım her iki sistemde de ortaktır (örneğin, Java, Prolog, C ++, Perl, MySQL, Matlab, DB2), ancak Microsoft Office, Visual Studio ve Project gibi platforma özgü yazılımlar da vardır. Ayrıca güvenli bir kabuk (SSH) bağlantısı veya uzak bir Xsession (Windows benzeri bir grafik arayüzü) aracılığıyla uzaktan bağlantı için Linux sistemleri sağlıyoruz. Bilgisayar destekli tasarım araçları ve bilgisayar ağları (VPI Transmission Maker ve OPNET) gibi yüklü özel yazılımlar da bulunmaktadır. Laboratuarda kullanılan ticari yazılımlar ADS, HFSS, TLM ve Microwave Studio'dur.
Erişim Ağları Laboratuvarımızda en gelişmiş kablosuz ve sistem ölçüm araçlarına sahiptir. Bunlar arasında 10 GHz'lik bir masaüstü RF spektrum analizörü, 4G yazılım tanımlı radyo baz istasyonu ve fiber optik iletim sistemi bulunur.
Laboratuvarın Amacı
1- Optik - Kablosuz haberleşme sistemleri, 4G ve 5G haberleşme sistemleri, fiziksel katman tasarımı ve analizleri üzerine araştırma konuları. Çok bantlı iletişim, radyo sinyallerinin optik erişim ağları üzerinden dağıtım teknikleri, maliyet ve enerji açısından verimli optik ağ mimarisi tasarımı üzerinde çalışılan araştırma konularıdır.
2- Çok bantlı iletişim sistemleri için minyatür anten tasarımı, biyouyumlu ve minyatür implant anten tasarımı ve sürekli sağlık izleme sistemleri için analiz konularında araştırma konuları.
3- Gelişmekte olan ülkelerde yükseköğretim ve sağlık sistemleri için Bilgi Teknolojileri uygulamalarının araştırılması ve teorik çerçeveler oluşturulması.