Fen Edebiyat

Folklor/Edebiyat Dergisinin 111. Sayısı Yayımlandı

Dünyada bilimsel kalitesi ve düzeyi kanıtlanmış dergilerin uzun inceleme ve denetimlerinden sonra alındığı Web of Science dizininde bulunan folklor/edebiyat dergisinin 111. Sayısı çıktı. Derginin 111. sayısında 14 araştırma, bir derleme makalesi ve önemli bir İngilizce kaynak makalesinin çevirisi ile kitap eleştirilerine yer verildi. 

Yeni sayı nedeniyle bir açıklama yapan dergi editörü ve UKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ, 1994’ten bu yana aralıksız olarak yayımlanan derginin Clarivate Web of Science’a uzun süren inceleme ve değerlendirmelerden sonra kabul edildiğinden duymuş oldukları sevinç ve mutluluğu dile getirdi. 

ESCI dizininde (Emerging Sources Citation Index) adada tek;  halkbilimi alanında Türkçe yayınlanan dergiler arasında ise üç dergiden biri olduğunu söyleyen Karadağ, derginin bu yeni kimliğiyle birlikte uluslararası açılım ve saygınlık açısından da yeni olanaklar sağlayacağını kaydetti. 

Prof. Dr. Karadağ, en son Çin’in dünyadaki en büyük bilimsel veri tabanlarından biri olan CNKI’nin teklifi üzerine anlaşma yaptıklarını belirterek, tanınırlık açısından da önemli bir aşama kaydettiklerine dikkat çekti. 

Nitelikli ve düzeyli akademik süreli yayın yapmanın zor olduğunu ifade eden Karadağ, nitelikli ve süreli yayın çıkarmanın komplike ve sürekli disiplinli organizasyonlar gerektiren bir iş olduğunun altını çizdi. 

Scopus ve ULAKBİM Tr-Dizin gibi bilim dünyasının saygın dizinlerinde de yer alarak bilim insanlarının yayınlarını tüm dünyaya sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Karadağ, “Başta makale hakemlerimiz olmak üzere, alan editörlerimize, yazarlarımıza teşekkürlerimizi sunmak bir borçtur” şeklinde konuştu.