İletişim

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı” posterleri sergisi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında öğrenci poster sergisi düzenlendi.

UKÜ İletişim Fakültesi fuaye alanında düzenlenen etkinlikte öğrenciler tarafından tasarlanan 31 poster sergilendi. Öğrenciler tasarladıkları posterlerle kadına yönelik şiddete karşı çeşitli mesajlar verdiler. 

Sergi açılışında söz alan UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri UKÜ öğrencilerinin toplumsal sorunlara karşı duyarlılık göstermelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kadınlara yönelik şiddetin tüm dünyada yaşanan bir sorun olduğuna ve bu sorunun çözümünde farkındalığı yüksek gençlerin sorumluluğunun önemine dikkat çekti.    

UKÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman konuşmasında kadınlara karşı şiddetin oluşturduğu sorunun önemine dikkat çekerek, “Ne yazık ki pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de kadınlara yönelik şiddet azalmıyor aksine artış gösteriyor. Şiddete karşı mücadelede öğrencilerimizin tasarladıkları posterleri sergileyerek küçük de olsa farkındalık yaratmış olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahar Taşeli de 25 Kasım’ın 1981’den bu yana Birleşmiş Milletler tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak kabul edildiğini belirterek, 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde rejim tarafından vahşice katledilen 3 aktivist kız kardeş olan Mirabal kardeşlerin anısına seçildiğini anımsattı. 

Öğrencilerin, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete, sömürüye ve cinayetlere karşı tasarladıkları posterler aracılığıyla farkındalık geliştirdiklerini de işaret eden Taşeli, “Bölüm olarak amacımız sadece kuramsal dersleri öğrencilere öğretmek değil, aynı zamanda dünyada yaşanan çeşitli sorunlara karşı bilinçlenmelerini sağlamaktır” dedi. 

Etkinlikte söz alan bölüm öğrencisi Aleyna Ünal şiddeti görmezden gelmenin ve sessiz kalmanın şiddeti çoğalttığını belirterek, şiddetin toplumsal travmalara yol açtığını ve toplumsal barışın önündeki en büyük engellerden birini oluşturduğunu söyledi. 

Bölüm öğrencisi Ahmad Rahmani ise şiddetin sadece fiziksel olarak değil, diğer pek çok şekilde gerçekleşebileceğine de dikkat çekerek, ülkesi Afganistan’da kız çocuklarının eğitim hakkından mahrum bırakıldığını kaydetti.