Güzel Sanatlar

Şapka tasarımı atölye çalışması düzenlendi

Kıbrıslı Türk Modacı Ali K. Yahi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) öğrencileri ile bir araya gelerek, Şapka Tasarım Atölyesi gerçekleştirdi. 

UKÜ GSTMF’ye bu yıl yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik düzenlenen atölye çalışması, birinci sınıf Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin aldığı “Temel Tasarım I” dersi kapsamında düzenlendi. 

GSTMF Dekanı Prof. Dr. Cemil Atakara Temel Tasarımı Stüdyosu yürütücüleri tarafından fakülteye yeni katılan öğrencilere yönelik hazırladıkları Şapka Tasarımı Atölye çalışmasının oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştiği bilgisini verdi.

Atölye çalışmasına konuk konuşmacı ve eğitmen olarak katılan Kıbrıslı modacı Yahi, öğrencilerle yaptığı söyleşide, moda tasarımı ve mimari tasarım arasındaki ilişkiden bahsederken; tasarım sırasında izlenecek yol ve başarılı olabilmenin yöntemleri hakkında kendi deneyimlerinden örnekler verdi. 

Söyleşi sonrasında öğrencilerin davetli tasarımcıya soru sorma şansı elde ettiklerini de aktaran Atakara, söyleşinin ardından Sustainable Cafe yeşil alanında atölye çalışmasının gerçekleştirildiğini aktardı. 

Tüm gün süren çalışmada, öğrencilerin ikişerli gruplar halinde çalışarak ders kapsamında öğrendikleri “Temel Tasarım Prensipleri” çerçevesinde şapka tasarladılar. 
Ders yürütücüleri Parastoo Pourvahidi, Meray Taluğ, Bedia T. Tekin, Abdullah Can ve konuk tasarımcı, öğrencileri koordine ederek, yönlendirmelerde bulundular. 

Tasarlanan şapkalar etkinlik alanında düzenlenen defilede üniversite öğrencilerinin beğenisine sunuldu. Etkinlik Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sertaç İlter’ın Moda Tasarımcısı Ali K. Yahi’ye, göstermiş olduğu katkılarından dolayı teşekkür sertifikası takdimi ile son buldu.