Tarım Bilimleri

Tarım Bilimleri öğrencileri çilek bahçelerini inceledi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi lisans öğrencileri Yeşilırmak Bölgesi’ne yönelik bir teknik gezi gerçekleştirdi.  
UKÜ Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahsen Işık Özgüven Yeşilırmak bölgesinin Kıbrıs tarımı için son derece önemli bölgelerden biri olduğunu ifade ederek, özellikle bu alanda çilek yetiştiriciliği yapıldığını anımsattı. 
Çilek yetiştiriciliği yanı sıra bölgede değişik sebze yetiştiriciliği yapıldığını da kaydeden Özgüven, “Son dönemde bölgede ekolojinin uygun olması nedeniyle subtropik ve tropik bitkilerin yetiştiriciliğine de daha fazla önem verilmeye başlandığını belirtti.  
Prof. Dr. Özgüven, teknik geziyi fakülte öğretim görevlilerinden Dr. Ayşen Bulancak ile birlikte organize ettiklerini işaret ederek, gezi kapsamında lisans öğrencilerine topraksız kültürde yapılan örtü altı çilek yetiştiriciliği, açıkta çilek yetişticiliği, örtü altında muz yetiştiriciliği, bazı subtropik bitki yetiştiriciliği gibi konularda bilgi verilerek, yerinde incelemelerde bulunduklarını aktardı. 
Öğrencilerin gezi kapsamında özellikle üreticiler ile görüşme şansı yakaladıklarını da belirten Özgüven, “Üreticiler bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşarak, onların teorik olarak öğrendikleri bilgilerin uygulama olarak da pekiştirmesini sağladılar” şeklinde konuştu. 
Özgüven konuşmasında, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bünyesinde birçok farklı ülkeden gelen öğrencileri bulunduğunu da işaret ederek, teknik gezi kapsamında öğrencilerin edindikleri tarımsal bilgiler yanı sıra Kuzey Kıbrıs’ın farklı şehirlerini de tanıma fırsatı yakaladıklarının altını çizdi.