Kampüs

UKÜ Eğitim Fakültesi 2021-2022 Akademik Yıla hazır

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi teknolojik donanıma sahip sınıflarla, geniş uygulama alanlarıyla, öğrenci ile birebir ilgilenen öğretim kadrosuyla nitelikli öğretmen adayları yetiştirmeye devam ediyor.

UKÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Behbud Muhammedzade fakültenin altı programı bulunduğunu belirterek, “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Özel Eğitim Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği programlarında eğitim veriyoruz” ifadesini kullandı.

UKÜ Eğitim Fakültesi’nin uluslararası kurum ve kuruluşlarla, üniversitelerle işbirliği içerisinde bulunduğunu aktaran Muhammedzade, “Okul Öncesi Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programları, Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) kurumu akreditasyonuna sahiptir” dedi.

Doç. Dr. Muhammedzade, mezunlarının geniş bir yelpazede iş olanağına sahip olduklarına dikkat çekerek, “Eğitim Fakültesi bölümlerden mezun olanlar; ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarında görev alabilirler. Bu mezunların özel okullarda, kreşlerde, dershanelerde de öğretmen olarak görev alabilirler” şeklinde konuştu.

İngilizce Öğretmenliği mezunlarının sadece öğretmenlik mesleğinde istihdam sahibi olmadıklarının altını çizen Muhammedzade, bu bölümden mezun olanların turizm sektöründe, ön büro ve halkla ilişkiler bölümlerinde, bankaların kambiyo bölümlerinde ve uluslararası şirketlerin iç ve dış ticaret bölümlerinde de iş bulabileceklerine dikkat çekti.

Doç. Dr. Muhammedzade, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programından mezun olanların psikolojik danışman olarak, KKTC ve TC resmi ve özel okullarında, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, ana okullarında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ve şirketlerin insan kaynakları bölümlerinde çalışabileceklerini dile getirdi.

Eğitim fakültesi bünyesinde lisans programını tamamlayan öğrencilerin akademik kariyer yapabileceklerini de anımsatan Muhammedzade, akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerin üniversite bünyesinde bulunan yüksek lisans ve doktora programlarına da devam edebileceklerini aktardı.