Hukuk

UKÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi dünyanın en itibarlı dava yarışmasında

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Erçakıca, dünyanın en saygın eğitim mahkemesi olarak kabul edilen Philip C. Jessup Uluslararası Hukuk Farazi Dava Yarışması'nın çatısı altında gerçekleştirilen 2022 Türkiye Ulusal Farazi Dava Yarışması’nda yargıç olarak yer aldı.

4-6 Mart 2022 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen 2022 Türkiye Ulusal Farazi Dava Yarışması’na yargıç olarak davet edilen Erçakıca, Jessup 2022 Yarışması’nın, internet ve insan hakları, veri hırsızlığı, bir ülkenin topraklarının bir kısmının ayrılması ve yabancı seçim müdahalesi temalarıyla düzenlendiğini kaydetti.

Hukuk camiasının en itibarlı ve köklü farazi dava yarışması olarak kabul ettiği Philip C. Jessup Uluslararası Hukuk Farazi Dava Yarışması'na Uluslararası Hukuk Öğrencileri Birliği’nin ev sahipliği yaptığını belirten Erçakıca, katılan tüm ülkelerin ayrı olarak kendi ulusal farazi mahkeme turlarını tamamlayacağını ve 9 Nisan 2022 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde Dünya Şampiyonası Turu’nun gerçekleştirileceğini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Erçakıca, yarışmanın 100 ülkeden 700 hukuk fakültesinin katılımıyla gerçekleştirildiğine de dikkat çekerek, “Yarışma, Birleşmiş Milletler'in yargı organı olan Uluslararası Adalet Divanı önünde ülkeler arasındaki kurgusal bir anlaşmazlığın simülasyonudur” bilgisini paylaştı.