Mühendislik

UKÜ, KTİMO Başkanı Gürkan Yağcıoğlu’nu ağırladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Odası (KTİMO) Başkanı Gürkan Yağcıoğlu ve KTİMO Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ekinci ile bir araya geldi.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi, konferans salonunda gerçekleşen etkinlik tüm UKÜ’lü İnşaat Bölümü öğrencilerine ulaşabilmek adına hem İngilizce hem de Türkçe dilinde gerçekleştirildi. 

Başkan Yağcıoğlu konuşmasında inşaat mühendisliğinin sadece yapı tasarımından ibaret olmadığını belirterek, bu alandakilerin insanlığa hizmet ettiğini ve yaşam ile çevreye de dikkat edilmesinin önemli olduğunu aktardı. 

İnşaat eğitiminin mezuniyetten sonra tamamlanmadığına ve eğitimin hayat boyu devam ettiğine dikkat çeken Yağcıoğlu, gerek akademik ortam gerekse de mühendislik ortamı olsun kişinin kendisini geliştirmesinin ve güncel gelişimleri takip etmesinin gerekli olduğunu işaret etti. 

Yağcıoğlu, İnşaat Mühendisleri Odasının görevlerini ve sorumluluklarını öğrencilere detaylı bir şekilde aktararak, öğrencilere mühendislik çalışmaları yanı sıra sosyal sorumluluklarını da unutmamaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.  

KTİMO Genel Sekreteri Ekinci ise konuşmasında, ülkedeki en eski yapılaşmalardan günümüze kadar gerçekleşen gelişmeleri görselleriyle birlikte detaylı bir şekilde öğrencilerle paylaştı. 

Her alanda olduğu gibi inşaat alanında da gelişmelerin her zaman devam ettiğinin altını çizen Ekinci, bu nedenle öğrencilerin sürekli olarak kendilerini geliştirmeyi hedef almalarını öğütledi. 

Ekinci, teknolojik gelişmelere paralel olarak alanda güncel yazılım programlarının kullanılmaya başlandığını anımsatarak,  “Tasarımlarınızda geleceği düşünerek tasarım yapmalısınız” şeklinde konuştu. 

Konuşmasında KTİMO binasının ve laboratuvarının her zaman öğrencilere açık olduğunu da ifade eden Ekinci, öğrencilerin diledikleri zaman KTİMO’sını ziyaret edebileceklerini ve kaynaklarından faydalanabileceklerini belirtti.