Genel

UKÜ Mezunları Görkemli Bir Törenle Uğurlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 2022 – 2023 Akademik Yılı Bahar dönemi mezuniyet töreninde 1500’ü aşkın öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı. 

UKÜ Performans Sanatları Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Fevzioğlu, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, UKÜ yönetimi, akademisyenler, mezunlar ile aileleri katıldı. 

Törende mezunlar adına fakülte birincilerinden Gülcan Usbahali ile Samuel Oluwanifesi’nin konuşmaları sonrasında 2022-2023 Akademik Yılı mezunları adına sembolik ağaç dikimi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar törende yaptığı konuşmada mezunlara başarılar dileyerek, “Sizler bu diplomaları insanlığa hizmet etmek için alıyorsunuz. Ülkelerinizin gelişmesine ve kalkınmasına büyük hizmetler vereceksiniz” ifadesini kullandı. Konuşmasında öğrencilere gösterdikleri liderliklerinden dolayı öğretim üyelerine tebrik eden Tatar, üniversitenin muhteşem yatırımları yanı sıra alanında uzman öğretim üyeleri sayesinde mezunlarını dünya yolculuğuna en güzel şekilde hazırladığıklarını aktardı. 

Meclis Başkanı Töre de konuşmasında UKÜ’nün KKTC’nin markalaşmış üniversitelerinden biri olduğunu belirterek, “Gerek bilimsel gerekse de akademik alanda başlattığı çalışmalarla gelecekte daha da büyük başarılara muhakkak imza atacaktır” dedi. Konuşmasında mezun öğrencilere de seslenen Töre, “Daima ileri atılacaksınız, kahramanlık daima ileriye atılmaktır. Doğru bildiğiniz yolda ileriye gitmektir. Bunun için çalışacaksınız” şeklinde konuştu. 

TC Lefkoşa Büyükelçisi Fevzioğlu ise konuşmasında mezunlara seslenerek, “Değerli arkadaşlarım samimi olarak nazik olunuz, kendinize nazik olunuz, başkalarına nazik olunuz, dünyaya nazik olunuz, gerisi zaten gelir, yolunuz açık olsun” ifadesini kullandı. 

YÖDAK Başkanı Avcı törende mezunları tebrik ederek; “Bugünün en büyük gurururunu yaşayan mezunlarımız ve bu gururda göz yaşı döken anne ve babalarımız, bugün büyük bir mutluluk yaşanıyor” dedi. Konuşmasında Covid-19 ve deprem nedeniyle çok zor dönemlerden geçildiğini de anımsatan Avcı, akademisyen ve üniversite yönetiminin büyük destekleri ile öğrencilerin bu sıkıntılı süreci atlattıklarını ve başarıyla mezun olduklarını kaydetti. 

UKÜ Rektörü Nadiri de törende, bugün mezun olacak öğrenciler ile toplam mezun sayılarının 25 bini aşacağını belirterek, 26 yıldır yükseköğretim alanında yer alan UKÜ’nün kaliteden ödün vermeden sürdürdüğü yenilikçi bakış açısıyla yoluna devam ettiğini söyledi. Mezunları da tebrik eden Nadiri, “Üniversitemiz kalite çıktıları doğrultusunda yaşam boyu öğrenmeye açık, alanında beceri kazanmış, eleştirel, yaratıcı ve analitik düşünen, her gün değişen teknolojiye ayak uyduran, takım ruhu gelişmiş, çevresi ve ülkesi için etik değerlere saygılı insanlar olarak sizleri bugün buradan uğurluyoruz” dedi.   

Konuşmalar sonrasında sahne alan Levent Okullar Grubu bale ekibi mezunlar ve ailelerine yönelik gerçekleştirdikleri dansla büyük beğeni topladılar.  

Dereceye giren mezunlara verilen ödüllerin adından, toplam 1347 mezuna diplomaları takdim edildi. Kep atma merasimi ve havai fişek gösterisi sonrasında düzenlenen DJ parti ile tören son buldu.