Kampüs

UKÜ Mühendislik Fakültesi 2021-2022 Akademik Yıla hazır

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilen ve Avrupa Mühendislik Akreditasyonu Etiketi’ne (European Accredited Engineer Label EUR-ACE) sahip Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi, 2021-2022 Akademik yılında da kaliteli eğitimin adresi olmaya devam ediyor.

UKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Zihni Deniz, Fakülte bünyesinde yer alan Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği programlarının MÜDEK tarafından akredite edildiğini anımsatarak, “Bunun yanı sıra, Bilgisayar Mühendisliği programlarımız Oracle Academy ve Microsoft Imagine Academy üyeliklerine sahip” ifadesini kullandı.

Fakülte bünyesinde toplam 16 lisans programları bulunduğuna dikkat çeken Deniz, “Bilgisayar Mühendisliği Programı, Bilişim Sistemleri Mühendisliği Programı, Yapay Zekâ Mühendisliği Programı, Yazılım Mühendisliği Programı, Biyomedikal Mühendisliği Programı, Biyomühendislik Programı, Tıp Mühendisliği Programı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programı, Mekatronik Mühendisliği Programı, Endüstri Mühendisliği Programı, İşletme Mühendisliği Programı, Çevre Mühendisliği Programı, İnşaat Mühendisliği Programı, Enerji Sistemleri Mühendisliği Programı, Makine Mühendisliği Programı yanı sıra Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Programlarımız mevcut” dedi.

Prof. Dr. Deniz, deneyimli akademik kadrosu, bölge üniversitelerine kıyasla oldukça önde gelen zengin laboratuvarları, çağdaş lisans ve lisansüstü ders programları ile öğrencilerin öğrenmelerini sağlayacak iyi bir altyapıya sahip olduklarını aktararak, “Derslerimiz tam donanımlı Bilim ve Teknoloji Binası’ndaki sınıflarda yürütülüyor” şeklinde konuştu.

Fakültede eğitim dilinin İngilizce olduğunu belirten Deniz, sadece İnşaat ve Elektrik-Elektronik programlarında Türkçe eğitimin de verildiğini dile getirdi.

Bilim ve Teknoloji Binası’nda 18 farklı laboratuvara sahip olduklarını ifade eden Deniz, aynı zamanda Makine Mühendisliği atölyelerinin de yer aldığı yeni Mühendislik Laboratuvar Binası ile uygulama yönünden geniş altyapı imkânları sunduklarını kaydetti.

Prof. Dr. Deniz, Mühendislik Fakültesinden mezun olan öğrencilerin geniş bir alanda kariyer olanakları bulunduğunu söyleyerek, “Öğrencilerimiz akademik olarak ilerlemenin yanı sıra, ulusal ve uluslararası sektörlerde ar-ge alanlarına, yönetim ve inovasyon alanlarına, üretimden, servis sistemlerine kadar çağımızın gereksinimlerine katkı koyabilecek ve geleceğe yön verebilecek şekilde yetiştiriliyorlar” dedi.