İletişim

UKÜ öğrencilerine sektörden tam not

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencileri Medya Planı dersi kapsamında sektörün önde gelen temsilcilerine hazırladıkları bitirme projelerini sundular. 

Dersin koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Galip E. Erdil her yıl mezuniyet durumundaki öğrencilerin derslerinde ürettikleri ürün reklam metinleri ve medya görsellerini sektörün içinde yer alan uzman kişilerle paylaşıp, çalışmalarını değerlendirmelerini istediklerini belirterek, “Bu sayede hem öğrencilerimizin sektör temsilcileri ile bağlantıya geçmelerini sağlıyoruz hem de öğrenci projelerinin sektörün taleplerini karşılayıp, karşılamadığını öğrenme şansımız oluyor” dedi. 

Değerlendirme jürilerinin üç farklı günde gerçekleştirildiğini aktaran Erdil, “İlk günkü değerlendirmelerin 990 Media Direktörü Eren Meral, ikinci günün çalışmalarının Reklam Odası Sanat Yönetmeni Temel Üngör ve son gün ise Tanman Reklam,  Reklam Koordinatörü Emmanuel Ikenna değerlendirmelerde bulundular” ifadesini kullandı. 

Erdil, öğrencilerin hedef kitleye yönelik en uygun medya platformlarına hazırladıkları ürün reklam metinleri ve medya görselleri ile ilgili sunuşların jüri üyeleri ile paylaşıldığını belirterek, sunumlar sonrasında projelerin değerlendirilip notlandırıldığını kaydetti. 

Söz konusu değerlendirmelerin öğrencilerin portfolyoları için çok değerli olduğunu da kaydeden Erdil, öğrencilerin bu ders kapsamında hazırladıkları projeleri iş başvurularında da göstererek, kariyer yaşamlarına bir adım önde başlama şansı elde ettiklerini ifade etti. 

Erdil, UKÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü olarak sektörle ilişkileri çok önemsediklerini de vurgulayarak, öğrencilerin dönem içerisinde düzenlenen sektör ziyaretleri ile de çalışma ortamını yakından gözlemleme fırsatı elde ettiklerini anımsattı.