Kampüs

UKÜ Özel Yetenek Parkur Sınavı yoğun katılımla gerçekleştirildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) tarafından 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi öğrenci alımı için Özel Yetenek Parkur Sınavı yoğun katılımla gerçekleşti.

UKU ozel yetenek parkur sınavı yogun katılımla gerceklestirildi

KKTC liselerinden geçmiş yıllarda mezun olmuş veya bu yıl mezun olacak KKTC ve TC vatandaşı öğrencilere yönelik düzenlenen Özel Yetenek Sınavı'nda başarılı olan öğrencilere %100, %75 ve %50 oranlarında burs alma hakkı sağlandı.

CIU Arena'da gerçekleştirilen sınav, Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Ali Emre Erol'un başkanlık yaptığı ve BESYO öğretim elemanlarından oluşan komisyon tarafından gerçekleştirildi.

Sınav, koordinasyon parkuru ve mülakat aşaması olmak üzere iki aşamada yapıldı. Aday öğrencilerin sportif ve kondisyonel becerilerinin yanı sıra, yapılan mülakat ile sporculuk özgeçmişleri de değerlendirmeye tabi tutuldu.

Prof. Dr. Ali Emre Erol, katılımcıların sınav sonucunda elde ettikleri somut rakamsal verilerle grup içi başarının sıralamaları yapılıp, elde edecekleri burs oranlarının tespit edileceğini ifade ederek, sınavların oluşacak talepler doğrultusunda periyodik olarak tekrarlanacağını ve KKTC’de spor eğitimi ile ilgilenen gençleri kaliteli eğitici kadro ve yeterliliği üst düzey olan fiziki imkânlar ile buluşturmak istediklerini dile getirdi.

UKÜ tarafından düzenlenen Özel Yetenek Parkur Sınavı'na katılan aday öğrenciler ve sınava katılamayan öğrenciler (0392) 671 11 11 – 2073/2031 numaralı telefondan veya kktctanitim@ciu.edu.tr adresinden ayrıntılı bilgi alabilirler.