Startup Stüdyo

UKÜ Startup Studio ile hayallerinizi gerçeğe dönüştürün

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) bünyesinde oluşturduğu Startup Studio ile kapılarını ve olanaklarını yenilikçi fikirleri olan girişimcilere açıyor. Adada bir üniversite tarafından açılan ilk Startup Studio olma özelliği taşıyan UKÜ Startup Studio, 29 Mayıs Çarşamba günü düzenlenecek dev bir organizasyonla tanıtılacak.
UKÜ Açık Hava Performans Sanatları Merkezi’nde saat 19:30’da gerçekleştirilecek tanıtım etkinliğinde UKÜ Startup Studio Genel Müdürü Tamer Garip, melek yatırımcı ve iş insanı Ahmet Bilgen, Kuzey İrlanda'dan melek yatırımcı ve iş insanı Diane Roberts, Estonya’dan melek yatırımcı ve AI uzmanı Shahab Anbarjafari ve sürpriz konuklar UKÜ Startup Studio çalışmaları hakkında bilgi verecekler.
UKÜ Startup Studio hakkında açıklamalarda bulunan Garip, yenilikçi iş fikirleri olan kişilerin kendilerine başvurabileceklerini belirterek, Startup Studio bünyesinde oluşturulan uzman bir ekiple bu fikirlerin değerlendirileceğini ve sonrasında hayata geçirileceğini kaydetti.
Kendilerine başvuruda bulunacak kişilerin bu çalışma ile sadece iş fikirlerini keşfederek, kişisel hedeflere ulaşmakla kalmayacaklarını işaret eden Garip, bu projeler ile aynı zamanda Kuzey Kıbrıs’ın büyümesine ve gelişmesine de katkıda bulunma şansı elde edeceklerini dile getirdi.
Dünyanın yaratıcı, tutku sahibi ve ilerlemeyi sürdürmek isteyen insanlara ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Garip, “Biz UKÜ’de sadece Startup Studio açmıyoruz. Bizler burada sonsuz olasılıkların kapısını açıyoruz. Burada fikirleriniz uçuşa geçebilir ve hayalleriniz gerçeğe dönüşebilir” ifadelerini kullandı.
Garip, tanıtım etkinliği hakkında da bilgi vererek, gecede uluslararası ve yerel birçok uzmanın konuşma yapacağını bildirdi. Tanıtım gecesinin özellikle üniversitede yeni inşa edilen UKÜ Açık Hava Performans Sanatları Merkezi’nde yapılmasını istediklerini de aktaran Garip, etkinlikte birçok heyecan verici gösterinin de yer alacağını ve herkesi bu geceye beklediklerini kaydetti.