Genel

UKÜ, “Yaz Yüzme Okulu” devam ediyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yaz Yüzme Okulu” Haziran ve Temmuz ayı geniş bir öğrenci katılımı ile tamamlandı. CIU Arena’da başlatılan yüzme kurslarına ülkenin farklı şehirden 15 ana okul ve kreş kayıtları yapıldı. 

İlk etap yüzme eğitimlerine katılan 3 kreş ve ana okula bağlı 120 öğrenci düzenlenen törenle sertifikalarını alırken, çeşitli yaş gruplarını kapsayan 12 okulun kursları ise Ağustos ayı boyunca devam edecek. 

CIU Arena Yüzme Eğitmeni Meliha Kaya en hijyenik havuz, en temiz ortam ve en iyi eğitim sloganı ile yola çıktıklarını belirterek, “Kalitemizden ödün vermeden öğrencilerimize özen gösteriyoruz. Onlar bizim en kıymetlilerimiz, en iyi eğitimi, en sağlıklı ortamda almak haklarıdır” ifadesini kullandı. 

Öğrencilerin spor yapmalarına olanak sağlamak yanı sıra tatillerini kaliteli eğitimlerle de değerlendirme şansı elde ettiklerini işaret eden Kaya, aynı zamanda yaz aylarında arkadaşları ile görüşerek, sosyalleştiklerinin de altını çizdi. 
Kaya, kursların 2023 Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde gerçekleştirileceğini aktararak, “Kurslar minimum 8 ders alan kursiyerler için düzenlendi. Kurslara özelikle yüzme bilmeyen veya tekniğini geliştirmek isteyen çocuk ve yetişkinler katılıyor” bilgisini paylaştı.   

Gurupların 8-10 kişilik olarak belirlendiğini aktaran Kaya, “Grup katılımcı sayılarımızı az tutmaya özen gösteriyoruz, bizim için kursiyerlerimizin can güvenliği ve eğlenceli bir ders geçirmeleri önemli” şeklinde konuştu. 
Kaya, yüzmenin her yaş grubu için uygun ve çok faydalı bir spor olduğunun altını çizerek, “Yüzme birçok rahatsızlığın örneğin; bel fıtığı, boyun fıtığı, skolyoz ve sırt rahatsızlıklarında tedavi olarak öneriliyor” hatırlatmasında bulundu.  

CIU Arena yüzme kurslarının sadece yaz ayları ile sınırlı olmadığını da dile getiren kaya, “12 ay boyunca 4 - 60 yaş arasındaki tüm yaş gruplarına uzman eğitmenler tarafından dersler veriliyor. Eylül ayı itibari ile çocukların okul eğitim saatlerine göre düzenlenmiş kış kurslarımız başlayacak” şeklinde konuştu.