Genel

UKÜ’lü öğrencilerden saç ve makyajda yaratıcı tasarımlar

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programı öğrencileri gerçekleştirdikleri çalışmaları “Fileli Topuz ve Gelin Makyajı Sergisi” adı altında UKÜ Nature Cafe çamlık alanda sergilendi. 

UKÜ Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Vali Gjinali öğrencilerin topuz tasarlama ve makyaj uygulama teknikleri konusunda iki farklı ders aldıklarını ve söz konusu serginin de bu dersler kapsamında düzenlendiğini kaydetti. 
Öğrencilerin dönem içerisinde öğrendikleri teknik ve uygulamaları dönem sonunda sergilemelerinin önemine dikkat çeken Gjinali, “Öğrencilerin bitirme projesi olarak tasarladıkları çalışmaların izleyiciler tarafından takdir toplamasının hem öğrencilerimiz hem de bizler için çok değerlidir” dedi.    
Öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi veren Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programı öğretim görevlisi Fatma Öksüz Gjinali,  “Saça geçici şekil verme dersi kapsamında fileli topuzlar yapılır ancak çoğu zaman fileli şekillendirmeler yapılmaz. Filenin kullanım amacı genelde saçın dağılmasını önlemektir” ifadesini kullandı. 
Fileli topuz yapımını geliştirmek istediklerini de aktaran Gjinali, “Bizler bu çalışmaya yeni bir boyut kattık. Biraz Fütüristik tasarımlar yaparak daha yenilikçi, daha özgün tasarımlar ortaya çıkarmak istedik” şeklinde konuştu. Gjinali, gelin makyajı ile de hem görselliği arttırmak hem de bir bütünlük havası katabilmek için gelin saçı ve makyajını kombinlemeyi düşündük” şeklinde konuştu. 
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı olarak her zaman yeni akımlara yönelik çalışmalar yaptıklarını dikkat çeken Gjinali, bu sayede mezunlarının kariyerlerine bir adım önde başladıklarının da altını çizdi.