İletişim

UKÜ’nün ev sahipliğinde eşzamanlı iki konferans gerçekleştiriliyor

UKÜ İletişim Fakültesi ev sahipliğinde, “yükseköğretimde kalite” ile “iletişim ve medya” temalı iki uluslararası konferans düzenleniyor 
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Sakarya Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Kocaeli Sağlık ve Teknolojileri Üniversitesi’nin işbirliğinde “İletişim ve Medyada Uluslararası Eğilimler ve Yönelimler Konferansı” (ITICAM) ile “Yükseköğretimde Kalite Konferansı” (IQC) düzenleniyor.  

UKÜ İletişim Fakültesi organizasyonu ile 13-14 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek konferanslarda, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri açılış konuşmasını yaparken, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Indiana Üniversitesi’nden Prof. Dr. John Hitchcock, Ohio Üniversitesi’nden Prof. Dr. Douglas Franklin ve Prof. Dr. Teresa Franklin, Loyola Üniversitesi’nden Prof. Dr. Guofang Wan ve George Washington Üniversitesi’nden Prof. Dr. Susan Copp davetli konuşmacı olarak yer alacaklar.  

UKÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman, yükseköğretimde kalite, akreditasyon ve iletişim kavramlarının son dönemde dünyada ve ülkemizde en önemli konular haline geldiğini belirterek, “Her iki konferans kapsamında kalite, akreditasyon ve iletişim konusunun yükseköğretimde farkındalığını artırmak amacıyla iletişim ile medya alanlarındaki yeni yönelimler ve çalışmalar yanı sıra yükseköğretim alanında kalite süreçlerindeki gelişmeler ele alınacak” ifadesini kullandı.

Eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek uluslararası konferanslarda sunumların iki farklı dilde (Türkçe – İngilizce) gerçekleştirileceğini aktaran İşman, konferansların https://iticam.net/ ve https://icqh.net/ linklerinden de çevrim içi takip edilebileceğini dile getirdi. 

İşman ayrıca iletişim ve medya alanındaki çalışmaların “The Online Journal of Communication and Media” (TOJCAM), yükseköğretim alanındaki çalışmaların ise “The Turkish Online Journal of Educational Technology” (TOJET)  isimli dergilerde yayınlanabileceğine de dikkat çekti.