Kampüs

UKÜ Hukuk Fakültesi yeni akademik yıla hazır

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Hukuk Fakültesi, yenilenen müfredatı ile 2021-2022 Akademik Yılı’na hazır. Hukuk Fakültesi’nden mezun öğrencilerin katıldığı “Hukuk mesleğine giriş sınavına” hazırlık amacıyla, Türkiye ve KKTC Hukuk Fakülteleri arasında bir ilki gerçekleştirerek 2021-2022 Akademik Yılından itibaren bu sınava hazırlık derslerinin de müfredata dâhil edilmesi planlanıyor.

UKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tunç, “Amacımız Hukuk biliminin gerektirdiği bilgi, beceri ve özelliklere sahip, sözel yeteneği gelişmiş, yaratıcı, eleştirel ve bilimsel düşünen, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanan, çevresiyle etkili iletişim kuran, girişimci ve sorun çözen, sorumluluk sahibi, farklı görüşlere saygılı, hukuki alanındaki yenilikleri ve gelişmeleri sürekli izleyen, okumaktan ve öğrenmekten zevk alan mezunlar yetiştirmek” ifadesini kullandı.

Hedeflerini gerçekleştirirken özellikle, hukuki bilgileri teknolojik gelişmelere entegre edebilen bireyler yetiştirmek istediklerini aktaran Tunç, “Hukuki bilgi ile paralel şekilde teknolojik bilgiyi de kullanabilme yeteneğe sahip mezunlar vermek önceliğimizdir” dedi.

Prof. Dr. Tunç, öğrencilerin öğrendikleri teorik bilgileri pratikte uygulayabilmelerini sağlamak amacıyla sanal mahkeme salonlarımızda farazi mahkeme uygulamaları gerçekleştirdiklerini belirterek, bu sayede öğrencilerin davalı, davacı, hâkim ve savcı gibi çeşitli roller alarak kendilerini mesleğe hazırlamalarını sağladıklarını kaydetti.

UKÜ Hukuk Fakültesi’nin her akademik dönemde öğrencilere yönelik olarak sempozyumlar düzenlediği bilgisini de paylaşan Tunç, “Öğrencilerin kendi araştırmalarını sunmasına fırsat veren KKTC’de tek, Türkiye’de ise iki hukuk fakültesinden biriyiz. Yine, öğrencilerin araştırmalarını sunmasına fırsat veren Genç Ceza Hukukçuları Kongersine, KKTC’den katılan tek hukuk fakültesi olma özelliğini de gururla taşıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Tunç, Hukuk Fakültesi mezunlarının istihdam olanakları hakkında da konuşarak, “Bu çerçevede, avukat, hâkim, savcı gibi yargının ön saflarında yer alabildikleri gibi noter, marka – patent vekili, bankacı, akademisyen gibi çeşitli alanlarda da görev alabilirler. Çeşitli alanlarda uzmanlaşmak isteyen ya da akademiysen olmak isteyen mezunlarımız ise çeşitli yüksek lisans ve doktora programlarımızda eğitim – öğretim hayatlarına devam edebilirler” şeklinde konuştu.